Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Šveices klasiskie kartupeļi

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 750 g kartupeļu, kas gatavojot neizjūk
  • 1 vidēji liels sīpols
  • Sāls un melnie pipari
  • 3 ēd.k. kausēta sviesta
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Kartupeļus nomazgājiet, lieciet katlā un pārlejiet ar ūdeni, lai tie būtu pārsegti. Atkarībā no tā, cik kartupeļi ir lieli, vāriet no 15-20 min, bet ne gluži līdz pilnīgai gatavībai. nokāsiet un ar visu mizu atstājiet, lai kartupeļi pilnīgi atdziest.
  2. Kartupeļus nomizojiet un bļodā uz rīves rupji sarīvējiet. Sīpolu sagrieziet sīkos gabaliņos un pilieciet pie kartupeļiem. Pieberiet sāli un labi samaisiet.
  3. Pannā sakarsējiet 2 ēd.k. kausēta sviesta, lieciet tajā kartupeļus un ar lāpstiņu saplaciniet tā, lai pannā būtu plakans kartupeļu plācenis. Cepiet 15 min, līdz izveidojas zeltaina garoziņa.
  4. No pannas plāceni pārslidiniet uz lēzena šķīvja. Pannā sakarsējiet atlikušo kausēto sviestu un kartupeļu plāceni, kas tagad ir apgriezts uz otru pusi, no jauna uzslidiniet uz pannas. Cepiet 15 min.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Samarkandas plovs

Samarkandas plovs

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas