Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Šokolādes - ķiršu kūka

Šokolādes - ķiršu kūka

FOTO: Agnese & Andris & Edgars

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 6 olas
  • 6 ēd. k. miltu
  • 6 ēd. k. brūnā cukura
  • 1 paciņa cepamā pulvera
  • Kanēlis
  • Mandeļu esence
  • Pildījumam:
  • 1 l konservētu vai svaigu ķiršu
  • šokolādes krēms (piemēram, Nutella)
  • 200 ml saldā krējuma (35%)
  • Kanēlis
  • Melnās šokolādes gabaliņi
  • Glazūrai:
  • 200 g melnās šokolādes
  • 50-70 g saldā krējuma
  • Ķirši
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Mīkla - saputo olas baltumu. Olas dzeltenumu saputo ar brūno cukuru, pievieno riekstu esenci. Pievieno 6 ēdamkarotes miltus un visu samaisa. Mīklu sadala uz pusēm un liek apaļās formās (diametrs 20 cm), lietojot cepamo papīru, 175 grādos cep 20 minūtes.
  2. Mīklu izņem no formas un horizontāli pārgriež uz pusēm (izveidojam 4 kārtas biskvīta).
  3. Pildījums - izveidoto krēmu bagātīgi sasmērē starp biskvīta kārtām, pirms tam šokolādes krēmu karsējot ūdens peldē. Kad krēms mīksts, to pievieno uz pusēm pārgrieztiem ķiršiem citā traukā, klāt liek kanēli un šokolādes gabaliņus un saputotu saldo krējumu (100 ml).
  4. Glazūra - 200g 70% melnās šokolādes, 50 ml saldā krējuma masu karsē ūdens peldē līdz tā ir viendabīga. Klāj uz kūkas virsas un maliņām. Dekorē ar ķiršiem un brūno cukuru.
  5. Atdzesē ledusskapī 2 stundas. Pasniedz ar sarkanvīnu un vaniļas saldējuma bumbiņu sveču gaismā.

    Lai labi garšo!
    Atdzesē ledusskapī 2 stundas. Pasniedz ar sarkanvīnu un vani...

    FOTO: Agnese & Andris & Edgars

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Makaronu salāti ar vistu

Makaronu salāti ar vistu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas