Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Šokolādes - ķiršu kūka

2009. gada 25. maijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
180 min
1. Mīkla - saputo olas baltumu. Olas dzeltenumu saputo ar brūno cukuru, pievieno riekstu esenci. Pievieno 6 ēdamkarotes miltus un visu samaisa. Mīklu sadala uz pusēm un liek apaļās formās (diametrs 20 cm), lietojot cepamo papīru, 175 grādos cep 20 minūtes.
2. Mīklu izņem no formas un horizontāli pārgriež uz pusēm (izveidojam 4 kārtas biskvīta).
3. Pildījums - izveidoto krēmu bagātīgi sasmērē starp biskvīta kārtām, pirms tam šokolādes krēmu karsējot ūdens peldē. Kad krēms mīksts, to pievieno uz pusēm pārgrieztiem ķiršiem citā traukā, klāt liek kanēli un šokolādes gabaliņus un saputotu saldo krējumu (100 ml).
4. Glazūra - 200g 70% melnās šokolādes, 50 ml saldā krējuma masu karsē ūdens peldē līdz tā ir viendabīga. Klāj uz kūkas virsas un maliņām. Dekorē ar ķiršiem un brūno cukuru.
5. Atdzesē ledusskapī 2 stundas. Pasniedz ar sarkanvīnu un vaniļas saldējuma bumbiņu sveču gaismā.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu