Īsta putukrējuma torte

2009. gada 22. maijs
Foto: Linda Dumpe
Pagatavošana
90 min
1. Katrai tortes ripai 4 olas iesit metāla bļodā, pieber 4 ēd. k. ar kaudzi cukuru un vaniļu. Ar putojamo puto ar roku, kad viendabīga masa, uz mazas uguns uzliek bļodu un klopē, kamēr stingrās putās/pikās. jāklopē ilgi, lai ripa būtu piepūtusies cepjot, savādāk sanāks plāna 'pļeka". Tad ēd. k. miltu iesijā un iecilā ar putojamo, tā pa vienai kopā 4 ēd. k.
Foto: Linda Dumpe
2. Sagatavo toršu formu (cepamā paīra aplītis jāizgriež formai un jāieklāj). Tad iecilā ar karoti masu un izlīdzina virsmu. Uz max 200 C liek iekšā, cepj kamēr sapūšas, apm 15 - 20 min
3. Izņēm ārā, apgriež rinķī ar nazi un izgāž. Noņēm paīru.
4. Šādi kopā jāizcepj 3 ripas - katru cept atsevišķi. Pagaidīt, lai atdziest.
5. Uz paplātes uzliek 1 ripu un smērē dzērveņu zafti. Tad sakultu putukrējumu ar vaniļu uzsmērē, liek virsū nākamo ripu un atkārto to pašu. Liek virsū trešo ripu. Visu (arī malas) bagātīgi apsmērē ar putukrējumu. Dekorē ar augļiem.
6. Ieliek ledusskapī līdz nākošajai dienai, lai viss labi sasūcās.
7. Garšo izcili! :)
Uz augšu