Sākums > Receptes > Deserti

Aveņu rulete ar vaniļas krēmu

2009. gada 20. februāris
Foto: Aiga Kraukle
Pagatavošana
1 min
1. Ruletei: saputojiet olas ar cukuru. Samaisiet kviešu miltus ar cepamo pulveri un samīciet mīklu. Izklājiet mīklu plakanā pannā (apm. 30*40cm), kas pārklāta ar sviestpapīru.
2. Cepiet cepeškrākns vidējā daļā apm. 10 min. 175 grādos.
3. Uz kūkas uzkaisiet mazliet cukura un apveliet otrādi ar sviestpapīru uz agšu. uzsmērējiet uz papīra aukstu ūdeni un uzmanīgi to noņemiet.
4. Krēmam: katlā sajauciet visu, izņemot vaniļas cukuru un kuļot uzkarsē uz mazas uguns. Pārtrauciet, kad redzams, ka pirmais burbulis un krēms sabiezējis. padzisušam pievieno vaniļas cukuru.
5. Krēmu lieto kā pildījumu ruletei, dekorējot ar svaigām avenēm vai citām ogām.
Uz augšu