Sākums > Receptes > Deserti

Japāņu shu pildītās krema kūkas (vējakūkas) 2

2009. gada 30. janvāris
Foto: Ieva Jansone
Pagatavošana
90 min
1. Kūkām:
2. Bļodā sakuļ olas un noliek pa rokai.
3. Katliņā uz lēnas uguns vāra ūdeni, sviestu un cukuru apmaisa un sagaida, kad sāk vārīties.
4. Noņem no uguns, pievieno miltus un ātri samaisa.
5. Pievieno sakultās olas un labi samaisa.
6. Mīklu liek celofāna (vai konditorijas) maisiņā, nogriež maisiņam vienu stūrīti.
7. Uz pannas izklāj cepamo papīru un cauri maisiņam izspiež vidēji lielas mīklas piciņas.
8. Liek sakarsētā cepeškrāsnī (~200 grādi) un cep apmēram 30 minūtes, kamēr kūku augšiņas kļūst nedaudz brūnas.
9. Kad kūkas gatavas, salieciet un paplātes, lai atdziest.
10. Kremam:
11. Katliņā sakuļ olas un cukuru.
12. Pievieno miltus un labi samaisa
13. Pakāpeniski pievieno pienu, samaisa un liek uz lēnas uguns.
14. Visu laiku maisa, līdz masa sabiezē.
15. Pievieno sviestu un kārtīgi samaisa, lai sviests pilnībā izkūst un sajaucās ar masu.
16. Kremu atdzesē.
17. Kūciņām nogriež virspusi un piepilda apakšējo kūkas daļu ar kremu.
18. Pārkaisa ar pūdercukuru.
19. Labu apetīti.
Uz augšu