Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sautēta vista ķīnas saldskābajā mērcē

2008. gada 20. novembris
Foto: Sandris Lizbovskis
Pagatavošana
75 min
1. Garšigs, ātri un viegli pagatavojams ēdiens! turklāt bez taukvielām ( tik cik tai cālītī ir)
2. Vispirms sagatavo garšvielu maisījumu. Saspiež divu veselu ķiploku daiviņas, klāt pievienojot garšvielas pēc sava prāta, vēlams ko asāku. Ņem veselu vistu (cāli) un sagatavoto ķiploku- garšvielu maisījumu ierīvē no visām pusēm un jo īpaši iekšā (ja nav jāsteidzas, tad ļauj kādu laiku garšvielām ievilkties). Sagriež sīpolus, papriku, tomātus ( var arī puravu, sēnes, u.c.) un piepilda vistas vēderu. Sagatavoto vistu liek cepeštraukā vai tā saucamajā pīlē. Apkārt arī apkaisa ar sagrieztajiem dārzeņiem. Beigās vistu pārlej ar Ķinas saldskābo mērci, var arī tomātu mērci. Liek cepeškrāsnī uz 1h. Ja vēlaties arī gardas piedevas, tad cepeštraukā pievienojiet arī sagrieztus burkānus, bet 20 min pirms beigām arī kartupeļus. Reāli tiek patērētas tiaki 15 minūtes, jo tā stunda kamēr gatavojas ir Jūsu brīvais laiks!
Uz augšu