Puķukāpostu salāti ziemai

Sastāvdaļas

  • Puķukāpostu salāti
  • 3 kg puķukāpostu (sīki sadalīti rozetēs)
  • 3 vidēji burkāni (sagriezti ripās, bet labāk sarīvēti uz rupjās rīves)
  • 4 gb ķiploku galviņu ( sagriezti ripiņās)
  • 3 gb stiprie pipari (pākstiņas, ripiņās sagriezti) – bet var arī bez tiem
  • 2 buntes pētersīļi
  • Marinādei
  • 1.5 l ūdens
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze etiķis
  • 1 glāze eļļas
  • 2 ēd. k. sāls
  • 8 melnie pipari
  • 4 lauru lapas

Pagatavošana

1 min.
  1. Visu liek emaljētā traukā kārtām vai kā sanāk, uzvāra marinādi, pārlej, uzliek slogu (ja liek lielā katlā, tad virsū lēzeno šķīvi un uz tā burku ar ūdeni), notur apm. 24 st., nu var jau bikiņ mazāk. Var ēst tāpat, bet, ja grib ziemai, tad liek burkās un sterilizē 15-20 min., no tās devas sanāk 6-7 puslitra burkas.
  2. Visi mani draugi un radi apgalvo, ka ļoooti garšīgi, un man pašai arī garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi