Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Baltās šokolādes un siera kūka ar ogām

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 paciņas "Selgas" klasisko cepumu
  • 50 g sviesta
  • Pusglāzi piena
  • 1 kg Philadelphia siera
  • 0.5 kg baltās šokolādes
  • 60 g cukura
  • Citrons (tiks izmantota miziņa)
  • 4 olas un 1 olas dzeltenums
  • Ogas un ievārījums pēc vajadzības
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Krāsni brīdi pirms kūkas gatavošanas uzkarsē līdz 100-130grādiem.
  2. Cepumus sīki sasmalcina
  3. Drupatās iemaisa izkausētu sviestu.
  4. Masu, rūpīgi pieblīvējot, iepilda ar cepamo papītu izklātā veidnē, tā lai būtu pilnībā nosegts tās dibens.
  5. Filadelfijas sieram pierīvē citrona miziņu, pa vienai iemaisa olas.
  6. Pienā ieber cukuru un silda traukā uz nelielas uguns, līdz cukurs izkūst, parādoties pirmajiem burbuļiem noņem no uguns. 10 sekundes atdzesē.
  7. Rūpīgi iemaisa gabaliņos sagriezto balto šokolādi (šokolāde jāmaisa visa uzreiz un tas jādara ļoti enerģiski lai viss nesaiet biezpienā)
  8. Kad tas izdarīts maisījumu sajauc ar iepriekš sagatavoto Filadelfijas siera masu.
  9. Izveidojušos substanci lēnām un uzmanīgi klāj uz veidnē iepildītās cepumu kārtas.
  10. Cep krāsnī stundu, pusotru. Ik pēc aptuveni 40 min pārbauda rezultātu.
  11. Kūka ir gatava, kad tās maliņas ir stingras, bet vidus vēl mazliet staipīgs.
  12. Kūkai jāļauj atdzist pakāpeniski.
  13. Atdzisušu dekorē ar ievārījumu un ogām!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Selgas kūciņas

Selgas kūciņas

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas