Sākums > Receptes > Deserti

Šokolādes krēma un ķirbju kārtojums ar putukrējumu

2005. gada 20. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Gatavo šokolādes krēmu. Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī. Pienu uzvāra, pievieno cukuru, sajauktu ar kakao pulveri vai šokolādi, un izmaisa. Karstam kakao pienam pievieno uzbriedinātu želatīnu, izkausē un atdzesē līdz 200o C. Putukrējumu saputo. Saputotam putukrējumam pievieno kakao pienu, ātri samaisa un salej platās stikla glāzēs vai saldēdiena trauciņos, sarecina aukstumā.
2. Pagatavo ķirbju masu. Ķirbi notīra, sagriež gabaliņos, liek katliņā, pievieno cukuru, citrona sulu, kanēli un lēni sautē līdz gatavībai, tā, lai ķirbju gabaliņi ir mīksti, bet nav pilnīgi izjukuši.
3. Atdzesē. Atdzesēto ķirbju masu kārto saldēdiena trauciņā virs šokolādes krēma. Virs ķirbju masas liek vaniļas putukrējuma kārtiņu, ko pārkaisa ar apcepinātām, atdzesētām auzu pārslām, ar riekstiem un sēkliņām. Šokolādes krēma un ķirbju kārtojumam virsū liek putukrējumu un dzērvenes.
Uz augšu