Boloņas mērce lauras gaumē

Sastāvdaļas

  • 375 g liellopu maltās gaļas
  • 375 g maltas cūkgaļas
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 1 vidēji liels burkāns
  • 1 kg tomātu
  • 60 ml augu eļļas
  • 250 ml piena
  • 375 ml sausa baltvīna
  • 500 ml ūdens
  • 15 ml tomātu biezeņa (pastas)
  • Sāls, pipari
  • Aromātiskā buķete (5-6 pētersīļu stublāji, 2-3 svaigi mārsila dzinumi, 1 lauru lapa)

Pagatavošana

1 min.
  1. Dziļā pannā uzkarsē augu eļļu, kurā liek sīki sakapātus sīpolus un ķiploku, sarīvētus burkānus. Maisot sautē kamēr mīksti.
  2. Tomātus nomizo, iztīra sēklas, sīki sagriež (neizliet sulu!!)
  3. Pievieno malto gaļu un maisot karsē līdz tā kļuvusi gaiši brūna.
  4. Pielej pienu un maisot karsē līdz šķidrums iztvaikojis.
  5. Pielej baltvīnu un maisot karsē līdz šķidrums iztvaiko.
  6. Pievieno gaļai tomātus kopā ar sulu, apmaisa.z
  7. Mērcei pievieno ūdeni, tomātu biezeni, aromātisko buķeti (kopā saliktās sastāvdaļas apsietas ar baltu diegu), sāli, piparus.
  8. Ik pa brīdim apmaisot karsē 1-2 stundas līdz mērce sabiezē.
  9. Pasniedz ar makaroniem.
  10. Pirms pasniegšanas izņem "aromātisko buķeti".

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi