Ceptu dārzeņu mērce ar biezputru jeb kā iekarot kazaka sirdi

4 1

Sastāvdaļas

  • Dārzeņu mērcei
  • 2 vidēji burkāni
  • 1 liels sīpols
  • Puse maza kāpostiņa
  • 1 bundža konservētu pupiņu tomātu mērcē
  • Dilles (var kaltētas), melnie pipari
  • Olīveļļa
  • Kartupeļu biezputrai
  • Kartupeļi
  • Nedaudz piena
  • Sāls, melnie pipari

Pagatavošana

30 min.
  1. nomizo, liek kartupeļus vārīties
  2. sarīvē kāpostu un burkānus, sagriež sīpolu
  3. uz pannas olīveļļā pirmos uzmet kāpostus, drīz pēc tam burkānus un sīpolus, pievieno garšvielas, cep līdz mīksti, tad pievieno pupiņas
  4. pa to laiku izvārījušos kartupeļus nokāš, sastampā vai sablenderē un neaizmirst par pipariem, kas biezputrai iedod rozīnīti.
  5. Ar šo vienkāršo ēdienu manas kazaku draudzenes māte iekaroja viņas tēva sirdi tā, ka trešajā dienā pēc iepazīšanās viņš viņu bildināja un nu vairāk kā divdesmit gadus viņi pie Arālu jūras laimīgi dzīvo kopā.
  6. * Kazaku draudzene eksperimentējot ar mātes recepti iesaka arī neveģetāro opciju - dārzeņu mērcei pievienot malto gaļu.
  7. Prijatnogo apetita.

Komentāri

Anda Vērpēja 2016. gada 31. augusts 20:17
Sanāca garšīgi, paldies!
edgars 2011. gada 19. oktobris 17:10
pameginasim

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni