Kurzemes skābputra (vecmamiņu recepte)

4 1

Sastāvdaļas

  • 300 g ūdens
  • 20 g miežu putraimu
  • 200 g rūgušpiena
  • 25 g skāba krējuma vai paniņu

Pagatavošana

30 min.
  1. Noskalotus miežu putraimus liek verdošā ūdenī un vāra, līdz tie gandrīz mīksti. Tad karstā putrā ar karoti liek stingras konsistences rūgušpienu (nemaisa). Rūgušpienam sarecot , rodas kunkuļi. Pēc tam putru liek siltā vietā un ieskābē (1-2 dienas). Krējumu vai paniņas skābputrai pievieno pirms pasniegšanas.
  2. Kurzemes skābputru gatavojot, daļu ūdens var aizstāt ar pienu (100 g). Vispirms putrai pievieno rūgušpienu, to izkarsē, tad pielej un ieskābē. Skābputru lej krūzītēs un pasniedz launagā ar sviestmaizēm vai pusdienās, vakariņās ar siļķi un vārītiem kartupeļiem vai vārītiem pelēkajiem zirņiem, zirņu pikām.

Komentāri

jaunā paaudze 2016. gada 1. jūlijs 08:49
paldies , šovasar lieti noder
Marlene 2013. gada 30. novembris 01:05
mums Brazilija skabaputra vara ar riciem jo miezu nebija . Man loti garso skabaputra labi augstu seviski tagad vasara. Ir loti atspirdzinams dzeriens!
gunci 2012. gada 19. oktobris 14:15
man tā būsdomāt ka latvieši lēnam izmirst,ja nezin kas ir skābputra!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas