Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Kurzemes skābputra (vecmamiņu recepte)

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g ūdens
  • 20 g miežu putraimu
  • 200 g rūgušpiena
  • 25 g skāba krējuma vai paniņu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Noskalotus miežu putraimus liek verdošā ūdenī un vāra, līdz tie gandrīz mīksti. Tad karstā putrā ar karoti liek stingras konsistences rūgušpienu (nemaisa). Rūgušpienam sarecot , rodas kunkuļi. Pēc tam putru liek siltā vietā un ieskābē (1-2 dienas). Krējumu vai paniņas skābputrai pievieno pirms pasniegšanas.
  2. Kurzemes skābputru gatavojot, daļu ūdens var aizstāt ar pienu (100 g). Vispirms putrai pievieno rūgušpienu, to izkarsē, tad pielej un ieskābē. Skābputru lej krūzītēs un pasniedz launagā ar sviestmaizēm vai pusdienās, vakariņās ar siļķi un vārītiem kartupeļiem vai vārītiem pelēkajiem zirņiem, zirņu pikām.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sātīgais kabaču sacepums

Sātīgais kabaču sacepums

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA