Grieķu nacionālie saldumi - mandeļu cepumi (kurabjedes)

3 1

Sastāvdaļas

  • ½ kg svaiga sviesta
  • 250 g augu margarīna
  • ¾ tējas tases pūdercukura
  • 2 olas dzeltenumi
  • 1 tējas tase lobītu mandeļu (vai valriekstu)
  • 1 tase alisiva (pelnu ūdens, ko var pagatavot, ja ir kamīns un labi pelni- 1l burkā uz tasi pelnu uzlej ūdeni un atstāj uz nakti) - tas uzlabo cepumu konsistenci. pilsētā es lietoju parastu ūdeni
  • 1 tase konjaka
  • Augstākā labuma milti - cik nepieciešams mīkstai mīklai (ap 1 kg), no kuras var izviļāt bumbiņu
  • Ouzo (anīsa šņabis) - PĒC CEPŠANAS

Pagatavošana

40 min.
  1. sviestu un margarīnu iepriekš atstaj istabas temperatūrā , lai tie ir mīksti. Sakuļ tos kopā ar pūdercukuru, līdz masa ir bālgana
  2. jauc pakāpeniski klāt citas sastāvdaļaš, arī mandeles, kas sadalītas lielos gabalos (var arī tikai uz pusi vai veselas - kā vēlas) un miltus, izmīcot mīkstu mīklu
  3. veido cepumus - vienam paņem saujā nedaudz mīklas un saveļ bumbiņu, ko drusku pieplacina un liek uz pannas. Var ar 3 pirkstiem iespiest malas, lai veidojas 3 stūri
  4. cep 200 grādos līdz cepumi ir apmēram 1,5-2 reizes palielinājušies un gaiši brūni - var paņemt un pārlauzt vienu, vai iekšā ir izcepušies
  5. kad gatavi, apsmidzina ar ouzo un pārkaisa ar pūdercukuru ar sietiņa palīdzību un kārto uz liela sķīvja
  6. Parasti šos cepumus gatavo uz Ziemassvētkiem, bet arī citos svētkos bieži var redzēt uz kafijas galda.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti