Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Grieķu nacionālie saldumi - mandeļu cepumi (kurabjedes)

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • ½ kg svaiga sviesta
  • 250 g augu margarīna
  • ¾ tējas tases pūdercukura
  • 2 olas dzeltenumi
  • 1 tējas tase lobītu mandeļu (vai valriekstu)
  • 1 tase alisiva (pelnu ūdens, ko var pagatavot, ja ir kamīns un labi pelni- 1l burkā uz tasi pelnu uzlej ūdeni un atstāj uz nakti) - tas uzlabo cepumu konsistenci. pilsētā es lietoju parastu ūdeni
  • 1 tase konjaka
  • Augstākā labuma milti - cik nepieciešams mīkstai mīklai (ap 1 kg), no kuras var izviļāt bumbiņu
  • Ouzo (anīsa šņabis) - PĒC CEPŠANAS
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. sviestu un margarīnu iepriekš atstaj istabas temperatūrā , lai tie ir mīksti. Sakuļ tos kopā ar pūdercukuru, līdz masa ir bālgana
  2. jauc pakāpeniski klāt citas sastāvdaļaš, arī mandeles, kas sadalītas lielos gabalos (var arī tikai uz pusi vai veselas - kā vēlas) un miltus, izmīcot mīkstu mīklu
  3. veido cepumus - vienam paņem saujā nedaudz mīklas un saveļ bumbiņu, ko drusku pieplacina un liek uz pannas. Var ar 3 pirkstiem iespiest malas, lai veidojas 3 stūri
  4. cep 200 grādos līdz cepumi ir apmēram 1,5-2 reizes palielinājušies un gaiši brūni - var paņemt un pārlauzt vienu, vai iekšā ir izcepušies
  5. kad gatavi, apsmidzina ar ouzo un pārkaisa ar pūdercukuru ar sietiņa palīdzību un kārto uz liela sķīvja
  6. Parasti šos cepumus gatavo uz Ziemassvētkiem, bet arī citos svētkos bieži var redzēt uz kafijas galda.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sātīgais kabaču sacepums

Sātīgais kabaču sacepums

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA