Sākums > Receptes > Deserti

Grieķu nacionālie saldumi - mandeļu cepumi (kurabjedes)

2008. gada 5. februāris
Foto: Diana Petropula
Pagatavošana
40 min
1. sviestu un margarīnu iepriekš atstaj istabas temperatūrā , lai tie ir mīksti. Sakuļ tos kopā ar pūdercukuru, līdz masa ir bālgana
2. jauc pakāpeniski klāt citas sastāvdaļaš, arī mandeles, kas sadalītas lielos gabalos (var arī tikai uz pusi vai veselas - kā vēlas) un miltus, izmīcot mīkstu mīklu
3. veido cepumus - vienam paņem saujā nedaudz mīklas un saveļ bumbiņu, ko drusku pieplacina un liek uz pannas. Var ar 3 pirkstiem iespiest malas, lai veidojas 3 stūri
4. cep 200 grādos līdz cepumi ir apmēram 1,5-2 reizes palielinājušies un gaiši brūni - var paņemt un pārlauzt vienu, vai iekšā ir izcepušies
5. kad gatavi, apsmidzina ar ouzo un pārkaisa ar pūdercukuru ar sietiņa palīdzību un kārto uz liela sķīvja
6. Parasti šos cepumus gatavo uz Ziemassvētkiem, bet arī citos svētkos bieži var redzēt uz kafijas galda.
Uz augšu