Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Sauso augļu un riekstu kūka

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 550 g kaltēti augļi (200 g rozīnes, 200g aprikozes, pa 50g dateles, vīģes, dzērvenes. drīkst variēt, piem. likt klāt plūmes)
  • 300 g rieksti (valrieksti, lazdu rieksti, mandeles, arī ķirbju sēklas, ciedru rieksti, saulespuķu sēklas, pistācijas)
  • 125 g m.ilti
  • 2 tk cepamais pulveris
  • 3 olas
  • 1 tk kanēlis
  • 1 naža gals muskata
  • 125 g medus (var cukuru)
  • 3 -4 ek apelsīnu liķieris/rums/konjaks
  • 1 apelsīna miza
  • 100 g šokolāde (min 65% kakao)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Augļus, šokolādi un riekstus rupji sakapā.
  2. Olas ar medu un liķieri saputo, sajauc ar riekstiem, augļiem, apelsīna mizu.
  3. Miltus sajauc ar garšvielām un cepamo pulveri, piejauc pie pārējās masas.
  4. Kastes formu (apm. 25 cm) izklāj ar cepamo papīru, iepilda mīklu, cep 160°C ar karsto gaisu apm. stundu. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. (varbūt uz beigām būs jānosedz ar papīru).
  5. Gatavu atdzesē uz restēm.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Plūmju un šokolādes kūka

Plūmju un šokolādes kūka

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas