Sauso augļu un riekstu kūka

Sastāvdaļas

  • 550 g kaltēti augļi (200 g rozīnes, 200g aprikozes, pa 50g dateles, vīģes, dzērvenes. drīkst variēt, piem. likt klāt plūmes)
  • 300 g rieksti (valrieksti, lazdu rieksti, mandeles, arī ķirbju sēklas, ciedru rieksti, saulespuķu sēklas, pistācijas)
  • 125 g m.ilti
  • 2 tk cepamais pulveris
  • 3 olas
  • 1 tk kanēlis
  • 1 naža gals muskata
  • 125 g medus (var cukuru)
  • 3 -4 ek apelsīnu liķieris/rums/konjaks
  • 1 apelsīna miza
  • 100 g šokolāde (min 65% kakao)

Pagatavošana

90 min.
  1. Augļus, šokolādi un riekstus rupji sakapā.
  2. Olas ar medu un liķieri saputo, sajauc ar riekstiem, augļiem, apelsīna mizu.
  3. Miltus sajauc ar garšvielām un cepamo pulveri, piejauc pie pārējās masas.
  4. Kastes formu (apm. 25 cm) izklāj ar cepamo papīru, iepilda mīklu, cep 160°C ar karsto gaisu apm. stundu. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. (varbūt uz beigām būs jānosedz ar papīru).
  5. Gatavu atdzesē uz restēm.

Komentāri

Anda Vērpēja 2016. gada 7. augusts 13:50
Paldies par recepti, sanāca ļoti labi!
Māra Enika 2009. gada 21. decembris 22:54
labi izklausās!mmm!
kāda ir pieredze-vai drīkst cept maizes cepjamajā mašīnā?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi