Pildīti kabacīši

Sastāvdaļas

  • 6 -8 porcijām
  • 300 g maltas liellopu gaļas
  • 8 nelieli kabacīši (cukini)
  • 500 g svaigi tomāti
  • 1 buntīte pētersīļu
  • 4 ēdamkarotes svaigi rīvēta Monterigo siera
  • 2 baltmaizes šķēles (pāris dienu vecas)
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarotes sviesta

Pagatavošana

90 min.
  1. Kabačus ievieto verdošā sālsūdenī uz 5 minūtēm, tad noskalo aukstā ūdenī un ļauj atdzist.
  2. Baltmaizei nogriež garoziņu, tad sagriež kubiciņos un iemērc aukstā ūdenī. Tomātus blanšē, noņem miziņu un sagriež gabaliņos. Sakapā sīpolu.
  3. Mērcei katlā uzkarsē olīveļļu, apcep sīpolu un tomātus. Pievieno pēc garšas sāli, piparus, sasmalcinātu ķiploku.
  4. Kabačus sagriež gareniski uz pusēm un izgrebj vidus. Vidus masu sakapā.
  5. Pannā izkausē sviestu, tajā apcep malto gaļu.
  6. Maltai gaļai pievieno maizi, kam nospiests liekais šķidrums, un smalki sakapātus pētersīļus. Pēc tam gaļas masai pievieno 4 ēdamkarotes rīvēta Monterigo siera un kabaču vidus masu. Visu samaisa, pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  7. Ar sagatavoto masu pilda kabaču pusītes. Tās ievieto cepešpannā kopā ar tomātu mērci. Pannai uzliek vāku un pie vidējas temperatūras sautē aptuveni 30 minūtes.
  8. Kabacim būtu jābūt vēl kraukšķīgam. Pasniedz 2-3 kabaču pusītes vienai porcijai kopā ar tomātu mērci.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi