Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Grieķu musaka - baklažānu un kartupeļu sacepums

2007. gada 10. oktobris
Foto: Shutterstock.com
Ar šo sacepumu ir ļoti liela noņemšanās, bet tas ir to vērts, jo garšo debešķīgi un ļauj sajust Grieķijas dzīves ritmu un garšu!
Pagatavošana
120 min
1. Sīpolus un ķiplokus sacep 2 ēdk. eļlas, pieliek gaļu, tomātus, tomātu mērci, vīnu vai buljonu. Vāra 20 min. Pieliek 1 tējk. sāli, piparus, oregano.
2. Baklažānus sagriež 1 cm biezās šķēlītēs, apkaisa ar 1 tējk. sāls un uz ½ st. noliek, lai notek sula. tad apviļā miltos un apcep 2 ēdk. eļļas. Kartupeļus sagriež 1 cm biezās šķēlēs.
3. Mērcei miltus iejauc nelielā piena daudzumā, pielej atlikušo pienu, pieber piparus un sāli. Vāra 3 -5 min. Pieliek 100 g siera, noņem no plīts.
4. Dārzeņu šķēles kārto kārtām ar sacepto gaļu cepampannā. Virskārtā ir dārzeņi. Pārlej ar mērci, pārkaisa ar atlikušo sieru.
5. Cep 200 grādos 30 minūtes. Pasniedz ar salātiem. Veseli ēduši!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu