Sākums > Receptes > Deserti

Banānu un medus tornīši

2007. gada 8. septembris
Foto: Natālija Koņuševska
Pagatavošana
1 min
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C . Iezied ar sviestu četras bļodiņveida formiņas vai karstumizturīgas 150 ml tilpuma krūzītes.
2. Bļodā ar dakšu samīci banānus. Iemaisi banānu biezeni olas un vaniļas ekstraktu, pēc tam rīvmaizi, cukuru, pienu un rozīnes.
3. Sadali banānu masu vienlīdzīgi formiņās vai krūzītēs. Liec tās nelielā cepešpannā, ielej pannā karstu ūdeni, lai tas sniegtos formiņām līdz pusei.
4. Cep 35 min, līdz masa stingra. Mazliet atdzesē un izliek uz nelieliem šķīvīšiem. Katru banānu tornīti aplaisti ar 1 ēdamk. mīksta medus, virsū uzliec tējkaroti skāba krējuma un uzkaisi muskatriekstu(ja ir vēlēšanās).
Uz augšu