Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Garšīgās kūciņas

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 700 g miltu "Hercogs"
  • 500 g margarīna "Eve"
  • 210 g ūdens
  • 0.5 tējk. sāls
  • 1 tējk. cukura
  • 0.33 tējk. citronskābe
  • Kūciņām
  • 2 glāze/s riekstu
  • 3 tējk. kanēļa
  • 2 glāze/s cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Gatavo mīklu. Labi atdzesētu margarīnu sagriež šķēlēs, pievieno miltus, ar koka karoti saberž nedaudz valganā, birstošā masā, pielej aukstu ūdeni, kurā izšķīdinātas garšvielas, ar karoti ātri visu samaisa, saveļ pikā, ar rokām nedaudz pispiež un ļauj stāvēt 20-30 minūtes, lai vienmērīgāk sadalās mitrums un uzbriezt lipeklis, bet var veltnēt un cept tūlīt. Mīklu veltnē, pārkaisot ar miltiem, ieloka nelīdzenās malas un saloka akurātā klaipiņā, lai pēc galīgās izveltnēšanas būtu mazāk atgriezumu. No šīs mīklas var gatavot saldus un sāļus cepumus, groziņus, pīrādziņus, kūkas un tortes u. c.
  2. Gatavo garšīgās kūciņas. Ņem riekstus, cukuru, kanēli un visu samaļ.
  3. Samalto masu liek izveltnētajā mīklā un taisa bumbiņas. Bumbiņas apkaisa ar cukuru.
  4. Cep ~ 200 grādos līdz bumbiņas skaisti brūnas.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Marinēta vista sinepēs un citronā

Marinēta vista sinepēs un citronā

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas