Risoto ar baravikām

Risoto ar baravikām
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās
Tas aromāts un piesātinātā garša apburs ikvienu sēņu mīļotāju.

Sastāvdaļas

  • 150 g baraviku
  • 160 g rīsu (vislabāk izmantot speciāli risoto paredzētos, mazos, apaļīgos)
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 1 neliela buntīte pētersīļu
  • 1 l dārzeņu buljona (ja negribas vārīt, var izmantot kubiciņus)
  • 2 ēd. k. extra virgin olīveļļa
  • 1/2 nelielas selerijas saknes
  • Sāls
  • 50 g Parmesan siera
  • Pipari

Pagatavošana

45 min.
  1. Sēnes nomazgā, nosusina, sagriež šķēlītēs. Sasmalcina kumšķīti pētersīļu, ķiploka daiviņu un sīpolu. Skaidiņās sarīvē selerijas sakni.
    Sēnes nomazgā, nosusina, sagriež šķēlītēs. Sasmalcina kumšķī...
    Foto: Depositphotos.com
  2. Katlā ielej eļļu, sakarsē, tajā liek cepties selerijas sakni + sīpolu, kamēr tie sāk smaržot. Pievieno sēnes, pētersīļus un ķiploku. Cep uz palielas liesmas 5 minūtes.
  3. Tad pievieno rīsus un cep 1 minūti, kamēr tie paliek caurspīdīgi. Pa daļām pievieno buljonu un ik pa laikam maisa, lai buljons sasūcas rīsos. Nākošo buljona "šļuku" lej klāt, kad iepriekšējā gandrīz uzsūkusies. Un tā ~15 minūtes, kamēr rīsi mīksti un viss buljons pārvērties biezā mērcē.
  4. Pirms pašām gatavošanas beigām, pievieno sarīvētu sieru, piparus un sāli (ja ir vēlēšanās. Man parasti pietiek ar sāli no buljona un siera) un kārtīgi samaisa.
    Pasniedzot var izmantot kādu apceptu sēni, vēl sieru un svaigu pētersīļa lapiņu.

    Labu apetīti!
    Pirms pašām gatavošanas beigām, pievieno sarīvētu  sieru, pi...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Laura 2016. gada 29. aprīlis 17:02
Garšo ļoti labi!!! Un pagatavot ar bija diezgan viegli :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi