Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Risoto ar baravikām

Risoto ar baravikām

FOTO: Depositphotos.com

Kolekcijas: Veģetārās
Tas aromāts un piesātinātā garša apburs ikvienu sēņu mīļotāju.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 150 g baraviku
  • 160 g rīsu (vislabāk izmantot speciāli risoto paredzētos, mazos, apaļīgos)
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 1 neliela buntīte pētersīļu
  • 1 l dārzeņu buljona (ja negribas vārīt, var izmantot kubiciņus)
  • 2 ēd. k. Extra virgin olīveļļas
  • 1/2 nelielas selerijas saknes
  • Sāls
  • 50 g Parmesan siera
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Sēnes nomazgā, nosusina, sagriež šķēlītēs. Sasmalcina kumšķīti pētersīļu, ķiploka daiviņu un sīpolu. Skaidiņās sarīvē selerijas sakni.
    Sēnes nomazgā, nosusina, sagriež šķēlītēs. Sasmalcina kumšķī...

    FOTO: Depositphotos.com

  2. Katlā ielej eļļu, sakarsē, tajā liek cepties selerijas sakni + sīpolu, kamēr tie sāk smaržot. Pievieno sēnes, pētersīļus un ķiploku. Cep uz palielas liesmas 5 minūtes.
  3. Tad pievieno rīsus un cep 1 minūti, kamēr tie paliek caurspīdīgi. Pa daļām pievieno buljonu un ik pa laikam maisa, lai buljons sasūcas rīsos. Nākošo buljona "šļuku" lej klāt, kad iepriekšējā gandrīz uzsūkusies. Un tā ~15 minūtes, kamēr rīsi mīksti un viss buljons pārvērties biezā mērcē.
  4. Pirms pašām gatavošanas beigām, pievieno sarīvētu sieru, piparus un sāli (ja ir vēlēšanās. Man parasti pietiek ar sāli no buljona un siera) un kārtīgi samaisa.
    Pasniedzot var izmantot kādu apceptu sēni, vēl sieru un svaigu pētersīļa lapiņu.

    Labu apetīti!
    Pirms pašām gatavošanas beigām, pievieno sarīvētu  sieru, pi...

    FOTO: Anna Ancāne

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ābolu ķīselis

Ābolu ķīselis

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas