Kurzemes skābputra

4 1

Sastāvdaļas

  • Svaigs piens 3 litri
  • Miežu putraimi ½ kg
  • Ūdens 2 litri
  • Skābais krējums - pasniedzot

Pagatavošana

2 min.
  1. Šo ēdienu gatavo vasarā - karstā laikā tas ir spēcinošs pamatēdiens un dzēriens vienlaikus. Kā viena putra izēsta, gatavo nākošo.
  2. Pienu ielej platā traukā pārsedz ar vāku un atstāj uz 1 diennakti siltumā, lai sarec rūgušpienā.
  3. Ūdeni uzvāra, ieber putraimus, palaikam pamaisot māra mīkstus, noņem katlu no uguns. Sāli neliek !
  4. Sarecējušo rūgušpienu uzmanīgi karoti pa karotei iecilā karstajā putrā.
  5. Atstāj uz diennakti siltā vietā ieskābt. Pirms lietošanas izmaisa.
  6. Pasniedz bļodiņās, katrā ieliekot ēdamkaroti skāba krējuma. Klāt ēd lauku rupjmaizi un iztīrītu, gabaliņos sagrieztu siļķes fileju, kas pārkaisīta ar sasmalcinātiem sīpoliem.
  7. Skābputra visgaršīgākā ir 2. dienā pēc tās pagatavošanas.

Komentāri

Aleksandrs Makarovs 2015. gada 27. decembris 12:43
Ko nu staasti, tikai latgalee gatavo skaabputru:)))), taadus briinumus pirmo reizi sanaak dzirdeet - mana ome gatavoja skaabputru, vina bija kurzemniece, kad iepreceejos latgalee un paarbraucu uz turieni, vairs neiznaaca eest skaabputru, nodziivoju Reezeknee 16 gadus..., tagad sievina bulgaariete uzvaaris skaabputru, bubertu, starp citu Ziemassveetkos bija zoss cepetis ar aboliem.
Laimdota 2015. gada 7. jūnijs 22:57
katru vasaru mamma gatavo skaabputru loti garsiigi dziivojam Latgale laikam vienigie kas gatavo skaabputru
Aigars 2011. gada 4. oktobris 09:23
Labāk iznāk ja karstā putra pamazām ber iekšā biezpienu un pēc tam samaisa, nedaudz padzēsē, līdz 45-40 grādiem, pielej rūgušpienu un kārtīgi izmaisa. pamēģiniet, var ēst gan karstu gan aukstu. Tā vāra īstas kurzemes saimnieces.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni