Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gardās kāpostu-gaļas kotletes

2007. gada 28. janvāris
Foto: Mamma Ilze
Pagatavošana
1 min
1. Ja ēdājs nezin, ka kotletēm sastāvā ir kāposts- tad nemaz nevar to just! Kāposts un gaļa vienmer jāņem attiecībā 1:1.
2. Tātad:
3. Uz rupjās sakņu rīves sarīvējam kāpostu.
4. Pievienojam gaļu, mannu, sipolus, ķiplokus, oliņas, maizi, smalki sarīvētos kartupeļus, sāli, piparus, baziliku- pēc garšas.
5. Kartīgi izmaisam un izmīcam- kā parasti, kad taisām kotletes.
6. Kartupeļus ar mizu jāsagriež aptv. 0.5 cm biezās šķēlēs, jāsaliek pīlei ( katliņam) dibenā- tā lai pilnībā to nosedz. Tas tamdēl, lai kotletītes nepiedeg sautējot, pie tam- kartupeļi sanāk varen gardi!
7. Uzkarsējam pannu, lejam eļlu un cepam kotletes- viss kā parasti!
8. Kad pirmā panna gatava- pa vienai kārtojam pīlē ( katliņā) vienu pie otras, tad nākamo kārtiņu un tā tālāk, kamēr visas kotletes ir izceptas. Man no dotā daudzuma sanāk gandrīz pilna pīle.
9. Pārlejam buljonu, tik daudz- LAI NOSEDZ kotletes! Es vel piemetu kādu lauru lapiņu.
10. Liekam sautēties - no uzvārīšanas brīža uz kādām 20 minūtēm.
11. Pasniedzam karstas - ar skābu krējumu, dārzeņiem!
12. Ja paliek pāri :) , noteikti izņemiet no šķidruma ārā!
13. Manējiem ļoti garšo un daudzi ciemiņi ir prasījuši recepti! Nav tik sarežģīti, kā liekas- bet rezultāts ir to vērts!
14. Lai izdodas!!!!!!
Uz augšu