Gardās kāpostu-gaļas kotletes

Sastāvdaļas

  • 1 kg kotlešu masa
  • 1 kg kāpostgalviņa
  • 1 gl (200 g) manna
  • 3 olas
  • 2 vid zaļi kartupeļi, jāsarīvē uz smalkās rīves
  • 2 šķēlītes baltmaize- izmērcēta
  • Ķiploki (pēc garšas)
  • Sīpoli (pēc garšas)
  • Sāls
  • Pipari
  • Baziliks
  • Aptv. 1-1.5 litrs buljona
  • Pīle (katliņš) sautēšanai
  • 2 -3 vid. zaļi kartupeli ar mizu

Pagatavošana

1 min.
  1. Ja ēdājs nezin, ka kotletēm sastāvā ir kāposts- tad nemaz nevar to just! Kāposts un gaļa vienmer jāņem attiecībā 1:1.
  2. Tātad:
  3. Uz rupjās sakņu rīves sarīvējam kāpostu.
  4. Pievienojam gaļu, mannu, sipolus, ķiplokus, oliņas, maizi, smalki sarīvētos kartupeļus, sāli, piparus, baziliku- pēc garšas.
  5. Kartīgi izmaisam un izmīcam- kā parasti, kad taisām kotletes.
  6. Kartupeļus ar mizu jāsagriež aptv. 0.5 cm biezās šķēlēs, jāsaliek pīlei ( katliņam) dibenā- tā lai pilnībā to nosedz. Tas tamdēl, lai kotletītes nepiedeg sautējot, pie tam- kartupeļi sanāk varen gardi!
  7. Uzkarsējam pannu, lejam eļlu un cepam kotletes- viss kā parasti!
  8. Kad pirmā panna gatava- pa vienai kārtojam pīlē ( katliņā) vienu pie otras, tad nākamo kārtiņu un tā tālāk, kamēr visas kotletes ir izceptas. Man no dotā daudzuma sanāk gandrīz pilna pīle.
  9. Pārlejam buljonu, tik daudz- LAI NOSEDZ kotletes! Es vel piemetu kādu lauru lapiņu.
  10. Liekam sautēties - no uzvārīšanas brīža uz kādām 20 minūtēm.
  11. Pasniedzam karstas - ar skābu krējumu, dārzeņiem!
  12. Ja paliek pāri :) , noteikti izņemiet no šķidruma ārā!
  13. Manējiem ļoti garšo un daudzi ciemiņi ir prasījuši recepti! Nav tik sarežģīti, kā liekas- bet rezultāts ir to vērts!
  14. Lai izdodas!!!!!!

Komentāri

Evija 2013. gada 23. maijs 19:45
Man loti garso...vismaz kaut kas savadaks,ka parastajam kotletem.Paldies par recepti!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi