Sākums > Receptes > Deserti

Zaļās tējas (matcha) un kondensētā piena saldējums

2007. gada 15. janvāris
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
1 min
1. Vārīto (bundžā karamelizētu) kondensēto pienu (gatavu vārīto vai paša vārītu) sajauc ar pienu, kamēr izveidojas vienmērīga masa.
2. Olas dzeltenumus katliņā sakuļ, pievieno nedaudz piena masas, samaisa, piejauc atlikušo piena masu.
3. Katliņu lēni karsē nepārtraukti maisot gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai. Noņem no uguns un vēl brīdi pamaisa, lai nepiedeg (var katliņu īsi padzesēt ūdens peldē, īpaši, ja lieto biezu katlu).
4. Masai pievieno zaļās tējas pulveri (maccha, sk. http://en.wikipedia.org/wiki/Maccha ), labi sajauc. Nogaršo. Ir jābūt labi izteiktai tējas garšai, jājūt viegls rūgtums. Ja nepieciešams, pievieno vēl tēju.
5. Gatavo sladējuma masu izfiltrē caur sietu, atdzesē ledusskapī. Kad masa atdzisusi, to sasaldē saldējuma mašīnā atbilstoši mašīnas instrukcijām.
Uz augšu