Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Zaļās tējas (matcha) un kondensētā piena saldējums

Zaļās tējas (matcha) un kondensētā piena saldējums

FOTO: Aldis K.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 bundža vārīts kondensētais piens
  • Karsts piens (daudzumu nomēra ar tukšo kondensētā piena bundžu)
  • 3 olas dzeltenumi
  • .4 ēk zaļās tējas pulveris (maccha)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Vārīto (bundžā karamelizētu) kondensēto pienu (gatavu vārīto vai paša vārītu) sajauc ar pienu, kamēr izveidojas vienmērīga masa.
  2. Olas dzeltenumus katliņā sakuļ, pievieno nedaudz piena masas, samaisa, piejauc atlikušo piena masu.
  3. Katliņu lēni karsē nepārtraukti maisot gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai. Noņem no uguns un vēl brīdi pamaisa, lai nepiedeg (var katliņu īsi padzesēt ūdens peldē, īpaši, ja lieto biezu katlu).
  4. Masai pievieno zaļās tējas pulveri (maccha, sk. http://en.wikipedia.org/wiki/Maccha ), labi sajauc. Nogaršo. Ir jābūt labi izteiktai tējas garšai, jājūt viegls rūgtums. Ja nepieciešams, pievieno vēl tēju.
  5. Gatavo sladējuma masu izfiltrē caur sietu, atdzesē ledusskapī. Kad masa atdzisusi, to sasaldē saldējuma mašīnā atbilstoši mašīnas instrukcijām.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigi tomāti ar ķiplokiem ziemai

Svaigi tomāti ar ķiplokiem ziemai

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA