Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu pankūkas ar tomātu un šķiņķa pildījumu ķiploku rīvmaizē

2006. gada 1. decembris
Foto: Sindija
Pagatavošana
90 min
1. Baltmaizes šķēles apgrauzdē uz pannas bez taukvielām (apm.10 min), līdz kļūst krauķšķīgas. Tajās ierīvē ķiplokus - pēc iespējas vairāk (pankūkas cepot ķiploku garša un smarža lielā mērā izzudīs). Grauzdiņus sarīvē uz rupjās rīves (5 min).
2. Pankūku mīklai traukā samaisa 200 gr skāba krējuma ar sodu, līdz sākas reakcija (putošana), pievieno 2 olas, sāli, cukuru un miltus, veidojot izteikti biezu masu (10 min). Gatavai pankūku masai pievieno uz rupjās rīves sarīvētus kartupeļus (15 min).
3. Pildījumam ripiņās sagriež tomātus (3 min). Kubiciņos sagrieztu šķiņķi traukā sajauc ar sinepēm un 50 gr skābā krējuma (7 min).
4. Cepšana:
5. Ēdamkaroti kartupeļu masas apber ar ķiploku rīvmaizi, liek uz pannas lielā daudzumā sakarsētā eļļā tā, lai rīvmaize būtu uz cepamās virsmas. Uz mīklas liek 1 tējk. šķiņka pildījumu, virsū tomātu ripiņu un 1 ēd.k. kartupeļu masas. Visu pārber ar ķiploku rīvmaizi. Tā piepilda pannu ar pankūkām, uzliek vāku un cep uz mazas uguns 3 min. Pankūkas apgriež un apcep no otras puses.
6. Nevajag veidot lielas pankūkas, jo cepot tās ļoti uzbriezt!
7. Pasniedz ar skābu krējumu vai dzērveņu mērci!
8. Labu apetīti!
Uz augšu