Aitas gaļas cepetis

Aitas gaļas cepetis
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 3-4 kg aitas gaļas
  • Garšaugu sviestam:
  • 75 g margarīna vai sviesta
  • 2 zariņi pētersīļu
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 1 tējk. sāls
  • 1/2 tējk. balto piparu

Pagatavošana

120 min.
  1. Gaļu, kurai izņemti kauli, liek uz galda un nosusina ar saimniecības papīru.
  2. Sasmalcinātus pētersīļus un ķiplokus sajauc ar mazos gabaliņos saplucinātu sviestu.
  3. Izklātai gaļai uzliek pildījumu.
  4. Malas pēc tam paceļ uz vidu, lai iegūtu cepeša izskatu, un nosien ar diegu.
  5. Cepeti liek nelielā, padziļā plātī, lai šķidrums cepoties neiztvaikotu.
  6. Cep 125 grādu temperatūrā vai 175 grādu temperatūrā.
    Ja lieto cepeša termometru, jācep tik ilgi, kamēr tas rāda 70 grādu temperatūru. Tad gaļa ir visgaršīgākā - sulīga un iesārta.
  7. Gatavo gaļu atdzesē apmēram stundas ceturksni, tad noņem diegus un cepeti sagriež šķēlēs.

    Labu apetīti!
    Gatavo gaļu atdzesē apmēram stundas ceturksni, tad noņem die...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi