Pildīta līdaka 2

Sastāvdaļas

  • Novārījumam: pētersīļa sakne
  • Viena selerijas sakne
  • Viens sīpols
  • Divas lauru lapas
  • 5 -6 smaržīgie pipargraudi
  • Pildījumam: 1ēdamk. mannas putraimu
  • ½ glāze piena
  • 30 g cietas baltmaizes
  • 1 sīpols
  • 1 ēdamk. sviesta
  • 1 jēla ola
  • Sāls, malti pipari pēc garšas1 tējk. želatīna

Pagatavošana

120 min.
  1. Sagatavotām zivīm nokasa zvīņas, iegriež ādu pie galvas un astes, atloka ādu un, iegriežot ar nazi, novelk to. Pēc tam zivīm izņem iekšas un ar asu nazi izgriež visus mīkstumus. Mīkstumus kopā ar apceptiem sīpoliem un izmērcētu baltmaizi samaļ divas reizes gaļas mašīnā.
  2. Pildījumā iecilā jēlu olu, ieber mannas putraimus, sāli, maltos piparus, pielej aukstu pienu, pieliek mīkstu sviestu un rūpīgi sakuļ, lai veidotos irdena masa. Ar šo masu piepilda zivs ādu un sašuj pie galvas un astes.
  3. Sagatavo garšvielu novārījumu, ieliek tajā arī galvas, spuras un zivju asakas. Saliek zivis uz zivs katla režģa, pārlej ar izkāstu karsto zivju novārījumu un, lēni karsējot, uzvāra. Vāra uz mazas uguns vienu stundu.
  4. Noņem no uguns un zivis lēnu atdzesē, neizņemot no novārījuma. Pēc tam zivis pārliek uz iegarenā zivju šķīvja, sagriež porcijās, rotā ar glīti sagrieztiem marinētiem dārzeņiem, cieti vārītās olas daiviņām un pētersīļu zaļuma zariņiem.
  5. Novārījumu izkāš, pievieno aukstā, vārītā ūdenī uzbriedinātu želantīnu, uzvāra. Novārījumu atdzesē līdz istabas temperatūrai, pārlej zivis divos paņēmienos. Atsevišķi pasniedz mārrutku mērci vai majonēzi ar pipargurķīšiem

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi