1mencas fileja (var arī kādu citu zivi, kas garšo)
100g attīrītu garneļu
100g kalmāru
3tomāti (ja garšo var vairāk)
2ķiploka daiviņas
Saišķītis bazilika
Olīveļļa
Svaigi malti melnie pipari
Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
Uz sakarsētas pannas uzlejiet olīveļļu.Sakapājiet ķiploka daiviņas un nedaudz apcepiet.Tomātiem uzlej vārošu ūdeni, lai pēc tam varētu noņemt mizu.Sagrieziet notīrītos tomātus kubiņos un lieciet uz pannas pie ķiplokiem.Pāris minūtes ļaujiet visam kopā pacepties.
Sagrieziet nelielos gabaliņos kalmārus un zivs fileju un garneles.Uzberiet mērcei sāli un piparus pēc garšas un pievienojiet nedaudz sasmalcinātu baziliku.Uz lēnas uguns ļaujiet visam pasutināties.
Paralēli mērcei izvāriet spageti līdz pusgatavībai (aptuveni 5-6 minūtes).Pēc tam lieciet izvārītos makaronus uz pannas, kur ir mērce.Nedaudz uzlejiet ūdeni, kur iepriekš vārījās makaroni.Pastāvīgi maisot ļaujiet makaroniem kļūt gataviem.Ja nepieciešams, varat vēl pievienot makaronu ūdeni.Gatavos spageti ar zivju mērci apberiet ar pipariem un svaigu baziliku!