Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Spageti zivju mērcē

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 400 g spageti makaroni
  • 1 mencas fileja (var arī kādu citu zivi, kas garšo)
  • 100 g attīrītu garneļu
  • 100 g kalmāru
  • 3 tomāti (ja garšo var vairāk)
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Saišķītis bazilika
  • Olīveļļa
  • Svaigi malti melnie pipari
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Uz sakarsētas pannas uzlejiet olīveļļu.Sakapājiet ķiploka daiviņas un nedaudz apcepiet.Tomātiem uzlej vārošu ūdeni, lai pēc tam varētu noņemt mizu.Sagrieziet notīrītos tomātus kubiņos un lieciet uz pannas pie ķiplokiem.Pāris minūtes ļaujiet visam kopā pacepties.
  2. Sagrieziet nelielos gabaliņos kalmārus un zivs fileju un garneles.Uzberiet mērcei sāli un piparus pēc garšas un pievienojiet nedaudz sasmalcinātu baziliku.Uz lēnas uguns ļaujiet visam pasutināties.
  3. Paralēli mērcei izvāriet spageti līdz pusgatavībai (aptuveni 5-6 minūtes).Pēc tam lieciet izvārītos makaronus uz pannas, kur ir mērce.Nedaudz uzlejiet ūdeni, kur iepriekš vārījās makaroni.Pastāvīgi maisot ļaujiet makaroniem kļūt gataviem.Ja nepieciešams, varat vēl pievienot makaronu ūdeni.Gatavos spageti ar zivju mērci apberiet ar pipariem un svaigu baziliku!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistu kuņģīši burkānu mērcē

Vistu kuņģīši burkānu mērcē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas