Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Kaltēti tomāti

Kaltēti tomāti

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 3 kg gatavu, stingru, nelielu tomātu
  • 3 tējka. sāls
  • 0.5 l olīveļļas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

420 min.
  1. Tomātus nomazgā, pārgriež uz pusēm un liek uz papīra dvielīšiem, lai notek sula. Tad tomātu pusītes apgriež otrādi un apkaisa ar sāli.
  2. Tomātus kārto uz cepeškrāsns režģa ar griezuma vietu uz leju, atstājot atstarpītes, liek līdz 80 grādiem uzsildītā cepeškrāsnī. Apakšā liek paplāti sulas uztveršanai. Cepeškrāsns durvīs atstāj nelielu spraugu, lai cepeškrāsnī nekrātos siltums un tomāti kaltētos nevis ceptos.
  3. Kaltēšanas ilgums 6-8 stundas. Tie regulāri jāpārbauda, lai neizkalstu kā papīrs. Pataustot, tiem jābūt kaltētiem, bet vienlaikus mīkstiem. Pagaršojot, viegli sakožāmiem.
  4. Izkaltētos tomātus atdzesē, kārto ne sevišķi blīvi burkās, pārlej ar olīveļļu un aizvāko.

    Lai labi garšo!
    Izkaltētos tomātus atdzesē, kārto ne sevišķi blīvi burkās, p...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kabaču ikri ar šampinjoniem ziemai bez pasterizēšanas

Kabaču ikri ar šampinjoniem ziemai bez pasterizēšanas

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas