"siena kaudze"

2006. gada 17. augusts
Foto: santa dzene
Pagatavošana
10 min
1. Sarīvē uz rīves tievās strēmelītēs 2. jēlus kartupeļus, sakarsētā frī katlā cep tos apm 5 minūtes līdz tie paliek gaiši brūni, bet galvenais kraukšķīgi. sarīvē uz parastās rīves divas novārītas olas, tāpat divus marinētus gurķus, liec kopā, pieliec klāt zaļos konservētus zirnīšus, tā lai viss ir apmēram vienādās sastāvdaļās, sagriez garenās šķēlītēs vienu kūpinātu vistas šķiņķīti, pašās beigās liec klāt jau atdzisušos kraukšķīgos frī kartupelīšus, tad majonēzi un maisi ar rokām. Salāti japasniedz uz parasta šķīvja salikti kaudzītē ar smailu augšiņu, pa virsu uzberot vēl tos pašus frī kartupelīšus - pēc skata sanāk siena kaudze. Tādz arī nosaukums. Uzmanību: sāli un piparus salatiem labāk nelikt, jo ir jabūt skaidri sajūtamai katras sastāvdaļas garšai, tās kopā savijās lieliska harmoniskā garšā. Salātiem jāliek klāt tikai majonēze, nekādā gadījumā krējums, salāti nedrīkst būt pa sausu. SALāTI JāēD UZREIZ,jo pēc laika kartupeļi salātos sasūcās ar majonēzi un paliek mīksti - salāti ir ēdami bet zaudē savu īpatnību. Lai tev labi garšo.
Uz augšu