Sākums > Receptes > Konservējumi

Konservēti gurķi ar pupiņām

2006. gada 11. jūlijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Gurķus nomazgā, nomizo, sagriež 4 daļās, atdala sēklas un pārkaisa ar sāli.
2. Pupiņu pākstis notīra, apgriež galus un vāra atšķaidītā garšvielu etiķī gandrīz mīkstas.
3. Pēc tam etiķī vāra gurķus, ļaujot tiem tikai uzvārīties.
4. Ja gurķus grib vārīt reizē ar pupiņām, tad pupiņas iepriekš jāpavāra atsevišķi.
5. Gurķus un pupiņas sakārto burkā un pārlej ar garšvielu etiķi.
6. Trauku aizvāko un noliek vēsumā.
7. Garšvielu etiķi pagatavošana:
8. 1 l etiķā pievieno 1 lauru lapu, 8 piparus, 2 krustnagliņas, 1 tējk. sinepju sēklu graudiņu, 1 ēd.k. sagrieztu mārrutku sakni, Ļauj 1 mēnesi ievilkties.
9. Etiķi nolej un izmanto konservu gatavošanai.
Uz augšu