Sākums > Receptes > Zupas

Latviskota kokosriekstu piena zupa ar vistu (tom kha gai)

2006. gada 4. jūlijs
Foto: Sanita Jemberga
Pagatavošana
15 min
1. Vistas fileju sagriež mazos kumosos. Citronzāli sadauza ar gaļas āmuriņu, naža kātu vai paberž piestā. Ingveru sarīvē.
2. Katlā uzkarsē buljonu un kokosriekstu pienu, kad uzmet burbuli, saber vistu, vāra uz lēnas uguns minūtes 5, piemet šampinjonus, citronzāli, ingveru un ierīvē 1 laima mizu, pavāra vēl 5 minūtes. Ja patīk asumiņš, ar visu kopā iemet veselu čilli, lai pie pasniegšanas var izmakšķerēt.
3. Kad laiks beidzies, pēc garšas piespiež laima sulu un pievieno Nam Pla.
4. Recepte nav akmenī kalta - citam pietiek ar vienu kokosriekstu piena budžu, citam patīk biezāka garša un vajag 2, cits grib vairāk ingvera, cits vēl ko. Gaumes lieta - galvenais, lai pašiem garšo.
Uz augšu