Tā sauktās "biznesa pusdienas" ir glābiņš daudziem, kam darba vietā nav iespējas baudīt līdzi paņemtu ēdienu. Vai vairāk izvēlas visu komplektu vai tikai pamatēdienu un cik par to visu gatavs maksāt Latvijas iedzīvotājs, noskaidrots aptaujā*.
Aptaujā noskaidrots, cik esam gatavi tērēt par pusdienu piedāvājumu
Tikai 21 % Latvijas iedzīvotāju par pusdienu piedāvājumu sabiedriskajā ēdināšanā būtu gatavi tērēt vairāk par 5 EUR, secināts LIDO pasūtītajā aptaujā.* Turklāt puse respondentu atzina, ka priekšroku dotu elastīgam piedāvājumam, kas ļautu pamatēdienu no pusdienu komplekta iegādāties atsevišķi, nevis izvēlētos pilnu komplektu ar pamatēdienu, zupu vai desertu.
Summa, ko iedzīvotāji ir gatavi tērēt par pusdienu piedāvājumu (pamatēdiens, zupa vai deserts) sabiedriskajā ēdināšanā ir 4,51 – 5,00 EUR.
Šādu atbildi sniedza 19 % respondentu, kas pusdieno sabiedriskās ēdināšanas iestādēs. Otra populārākā atbilde, ko sniedza 17% aptaujāto, ir 3,61 – 4,00 EUR.
Analizējot datus detalizētāk,
atklājas, ka gan sievietes, gan vīrieši no pusdienu ēdienkartes piedāvājuma labprāt izvēlētos tikai pamatēdienu, tā vietā, lai notiesātu pilnu komplektu.
Šādu iespēju atzinīgi novērtējuši 63% vīriešu un 62% sieviešu.
* Iedzīvotāju aptauju pēc LIDO pasūtījuma veica pētījumu kompānija “Norstat”, aptaujājot vairāk nekā 1000 iedzīvotāju visā Latvijā.