Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Vienkārša darbība, lai siers uz karstmaizes izcili izkusis

Raksta foto
Foto: Olga Miltsova/Shutterstock.com

Cepot karstmaizītes, nav lielākas vilšanās kā neizkusis siers, jo tas ir neatņemama sastāvdaļa karstmaižu pilnībai. Tomēr ir kāda maza viltība, ko lietot, ja vēlies, lai siers vienmērīgāk un labāk izkūst gan uz maizītes, gan starp maizes šķēlēm.

Labi, mazliet samānījāmies, ir divas svarīgas lietas, ja vēlies gardas karstmaizītes ar sieru. 

Sāc ar labu siera izvēli, kuru pats esi pārbaudījis un notestējis. Ir dažādu ražotāju sieri, kuri vienkārši pārvēršas par gumijai līdzīgu konsistenci, un no staipīga, baudāma siera tur nav ne miņas. 

Viltība, kas palīdzēs sieram vienmērīgāk izkust, ir tas, kādā formā tu to liec uz maizītes. Sagriezt sieru šķēlēs būs vienkāršāk un ātrāk, bet

labāku rezultātu iegūsi, ja sieru sarīvēsi.

Tas ne vien labāk izkusīs, bet dos tev iespēju arī vienmērīgāk ar sieru noklāt visu maizīti – arī stūrīšus, kuri nereti paliek tukši. 

Ja ledusskapī ir, piemēram, Tilzītes un Čedaras siers, sarīvē mazliet no abiem, tādējādi iegūstot piesātinātāku siera garšu. 

Receptes iedvesmai:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu