Ko iesākt ar krietnu bunti svaigu piparmētru? Protams, var žāvēt tējām, bet var arī gatavot debešķīgu piparmētru sīrupu, kuru pēc tam izmantot kā gardas limonādes pagatavošanai, tā arī dažādu saldo ēdienu pagatavošanai. Ar savu pārbaudīto recepti dalās saimniece Brigita Puriņa.
Saimnieces Brigitas Puriņas gardā piparmētru sīrupa recepte
Saimniece Brigita Puriņa dalās ar to, ka piparmētru sīrupu gatavo viņa:
Gatavoju sīrupu bez smalkas čibināšanās ap lapām.
Bez "žēlastības" sagriežu piparmētras ar visiem kātiem un lieku kārtās katlā. Viena kārtīga kārta piparmētras un otrā kārtā citronskābe, bet bez pārspīlēšanas.
Un tā, kamēr piparmētras izlietotas un katls pilns. Pārleju visu ar karstu ūdeni un atstāju uz 24 stundām, lai "sakožas".
Tad šķidrumu noleju/izkāršu un vāru sīrupu - uz 1l šķidruma ņemu 1/2 kg cukura.
Vārot šķidrums kļūst tumšāks, samazina savu tilpumu un lēnām pāriet sīrupā. Jo ilgāk vāra, jo biezāks tas kļūst.
Kad šķiet, ka gana labs, saleju pudelēs un, kad atdzisis, lieku pagrabā.
Mūsu ģimenē, piparmētru sīrups ir ļoti iecienīts. Vienkāršākais veids, kā tikt pie limonādes, - šļuka sīrupa ar negāzētu vai gāzētu ūdeni!
Sīrups der visur, kur vēlme pēc piparmētru garšas, – kokteiļos, saldos našķos, saldēdienos un citos ēdienos pēc savas garšas.