Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Knifs, kas neļaus bietēm salātos iekrāsot citas sastāvdaļas

Raksta foto
Foto: Lika Mostova/Shutterstock.com

Bietes ir lieliska salātu sastāvdaļa. Maiga tekstūra, salda garša, kas lieliski sader ar visdažādāko dārzeņu buķeti, arī sieru, augļiem un riekstiem. Ja paredzēts salātus iejaukt ar kādu krēmīgu mērci, bēdas nav, bet, ja ar eļļu un citiem dārzeņiem, vai var izvairīties no tā, ka bietes tūlīt nokrāso visas sastāvdaļas sev līdzīgā tonī?

Ja bietes paveic savu maģiju un nokrāso citus produktus, piemēram, burkānus, kartupeļus vai turku zirņus, nekāda skāde jau nav un kopējo salātu garšu tas nekādi neietekmē. 

Tomēr, ja kārojas celt galdā salātus, kas izceļas ar dažādām krāsām, nevis visi produkti iekrāsojušies rozā, jāizdara viens darbiņš un jāievēro kāda būtiska detaļa.

Kad bietes sagrieztas vēlamajā izmērā, nesteidz tās likt salātos. Ieber atsevišķā bļodiņā un

sajauc ar nelielu daudzumu eļļas, lai katrs gabaliņš no visām pusēm ar to pārklāts.

Eļļa izveido tādu kā aizsargslāni, kas pasargās pārējos produktus no bietes rozā krāsas.

Kad tas ir izdarīts, bietes pārējiem produktiem pievieno neilgi pirms pasniegšanas. Kāpēc? Lai arī eļļa aizkavē visu salātu iekrāsošanos biešu tonī, iedarbība nav simtprocentīga un ilga, tāpēc, ja gribi, lai pārējās sastāvdaļas ir savās krāsās pasniegšanas brīdī, salātus samaisi īsi pirms celšanas galdā. 

Lai izdodas!

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu