Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Jau pavisam drīz norisināsies restorānu nedēļa Jūrmalā

Restorāns "Faces".
Restorāns "Faces". Foto: Artis Veigurs

Jūrmalā no 27. novembra līdz 3. decembrim norisināsies restorānu nedēļa. Piedalīsies 24 restorāni, kuru šefpavāri gardēžiem sagatavojuši īpašus piedāvājumus.

Vairāku kārtu maltīte restorānos būs pieejama trīs cenu kategorijās – 25, 35 un 45 eiro.

Gardēži Jūrmalā varēs baudīt Gruzijas, Armēnijas, Francijas, Japānas, Turcijas, Itālijas un Latvijas tradicionālos ēdienus modernās interpretācijās. Restorāni ēdienu un dzērienu pagatavošanā akcentu likuši uz vietējo produktu izmantošanu. Ēdieni gatavoti no Latvijā audzētu briežu, stirnu, strausu, liellopu, jēru gaļas, vietējām zivīm – samiem, zandartiem, akmeņplekstēm –, izmantoti vietējie augļi un dārzeņi – ķirbji, āboli, smiltsērkšķi, upenes, cidonijas.

"Villa Joma"
"Villa Joma" Foto: Artis Veigurs

“Jūrmalas restorānu nedēļa ir gaidītākais gastronomiskais notikums mūsu pilsētā, pirmo reizi sadarbībā ar tik daudziem restorāniem aicinām jūrmalniekus un pilsētas viesus izbaudīt unikālas Jūrmalas garšas.

Restorāni ir sagatavojuši radošus un daudzveidīgus piedāvājumus ar mūsu piejūras kūrortpilsētai raksturīgām niansēm, ko akcentē bagātīgs jūras velšu un zivju ēdienu klāsts, telpu interjers ar skatu uz jūru, vēsturiskās koka ēkas.

Restorānu nedēļā iekļauts arī unikāls piedāvājums – baseina apmeklējums, dažos restorānos būs arī pārsteigums – kompliments no šefpavāra,” stāsta Aleksandra Stramkale, Jūrmalas pašvaldības Tūrisma informācijas centra vadītāja. “Arī ziemas sezonā Jūrmalu apciemo viesi no dažādām valstīm – kaimiņvalstīm, Vācijas un Somijas –, kas iecienījuši mierīgu spa atpūtu, veselības uzlabošanas iespējas, kā arī dabas baudīšanu. Protams, liela daļa viesu rudenī un ziemā ir arī vietējie ceļotāji, kuri jau pazīst un ir iecienījuši Jūrmalas plašo spa piedāvājumu, un paredzams, ka tieši restorānu nedēļa būs vēl viens iemesls atbraukt uz Jūrmalu un atgriezties šeit arī turpmāk, lai baudītu daudzveidīgo restorānu piedāvājumu.”

A.Stramkale atzīmē: “Priecājamies, ka Jūrmalas restorānu nedēļā piedalās arī restorāns “36. līnija”, kas nupat iekļauts pasaulē vadošajā un populārākajā “Michelin” restorānu ceļvedī, tas tiek uzskatīts par starptautisku atsauci un ir nozīmīgi tiem tūristiem, kas vietas apmeklē pēc citu vērtējumiem.”

"Laivas"
"Laivas" Foto: Artis Veigurs

Jūrmalas restorānu nedēļas piedāvājumi pieejami restorānos “36.line Grill Restaurant”, “View”, “Faces”, “Grill & Fish”, “Il Sole”, “Jūrmala”, “Grilbārs House of Light”, “Laivas”, “Lielupe”, “Lokāls Veranda”, “Majorenhoff”,“Madam Brioš”, “Villa Joma”, “Neptūns”, “Randevu”, grila restorāns “Zelta teļš”, armēņu restorāni “Yerevan Pandok” un “Zangezur” gruzīnu restorāns “Kinza House”, japāņu restorāns “Umi Izakaya”, picērija “Stacija Vaivari Pizza”, suši restorāns “Sakura”, kafejnīca “Zem burām”, taverna – picērija “Pie kļavas”.

Jūrmalas restorānu nedēļas izskaņā restorānos un pilsētā varēs izjust īpašu Ziemassvētku noskaņu. Svētku gaidīšanas laikā Jūrmala iemirdzēsies svētku rotā un 2. decembrī Majoros, Jomas ielas sākumā, tiks iedegta pilsētas galvenā Ziemassvētku egle.

Iepazīties ar Jūrmalas restorānu nedēļas piedāvājumu var tīmekļvietnē. Lai nobaudītu restorānu nedēļas īpašos piedāvājumus, apmeklētājiem jāveic iepriekšēja rezervācija!

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu