Atgriežas gardēžu iemīļotais “Vegānfestivāls”

Jau 30.jūlijā!
Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Publicitātes foto

30. jūlijā Rīgā, Lastādijas kultūras kvartālā, notiks Vegānfestivāls. Visas dienas garumā apmeklētāji varēs iegādāties un nogaršot daudzveidīgus augu valsts ēdienus un apgūt ar vegānisku uzturu saistītas zināšanas un prasmes. Ieeja festivālā ir par ziedojumiem dzīvnieku un dabas aizstāvībai.

Vegānfestivāls ietvers pārtikas tirdziņu un izglītojošu diskusiju un meistarklašu programmu dienas garumā. Vairāk nekā 30 ēdinātāji un tirgotāji piedāvās 100% augu valsts maltītes no latviešu, spāņu, franču, itāļu, Tuvo Austrumu, svaigēdāju un street food virtuvēm, kā arī inovatīvus produktus no vietējiem un ārzemju ražotājiem – gaļas, zivju un piena produktu alternatīvas, dažādas uzkodas un saldumus.

Foto: Publicitātes foto

Uz skatuves notiks publiskas meistarklases, kā gardi un vienkārši pagatavot tofu un augu izcelsmes alternatīvas pienam, majonēzei, krējumam un kefīram. Savukārt diskusijās par augu valsts uztura ietekmi uz biznesu, ģimenes dzīvi un sportu sarunāsies sabiedrībā zināmas personas, kā basketbolists Kaspars Vecvagars, pasaules apceļotājs Kārlis Bardelis un citi. Pilna programma skatāma festivāla mājaslapā: www.veganfest.lv.

“Īpaši ielūdzam uz Vegānfestivālu visus, kuri ar vegānisko virtuvi līdz šim bijuši uz “jūs”! Ir skaidrs, ka ēdienkartes dažādošana ar augiem nāk par labu veselībai un videi. Festivālā tu varēsi izmēģināt bagātīgu augu valsts ēdienu izlasi no inovatīviem un iedvesmojošiem uzņēmumiem. Turklāt diskusijas un meistarklases ļaus pavadīt svētdienu ne tikai baudot gardumus, bet arī uzzinot daudz jauna un interesanta. Tiekamies Lastādijā, Rīgas apslēptajā dārgumā!” aicina festivāla koordinatore Ulrika Skakovska.

Pasākums norisināsies no plkst. 11.00 līdz 19.00 Lastādijas kultūras kvartālā, Maskavas ielā 9.

Vegānfestivāls Latvijā notiek ceturto reizi, un to rīko sabiedriskā labuma organizācija “Dzīvnieku brīvība”. Iepriekšējais Vegānfestivāls, kas norisinājās 2019. gadā Esplanādē, pulcēja ap 10 000 apmeklētāju.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu