Mārtiņš Sirmais aizstāv PVN samazināšanu ēdināšanai un uzdod 7 būtiskus jautājumus (3)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
3 pavāru restorāna "Tam labam būs augt" šefpavārs un līdzīpašnieks Mārtiņš Sirmais piedalās Pasaules Olu dienai veltītajā mediju brančā 3 pavāru restorānā "Tam labam būs augt" ar mērķi popularizēt olas kā lielisku un daudzveidīgu uztura produktu.
3 pavāru restorāna "Tam labam būs augt" šefpavārs un līdzīpašnieks Mārtiņš Sirmais piedalās Pasaules Olu dienai veltītajā mediju brančā 3 pavāru restorānā "Tam labam būs augt" ar mērķi popularizēt olas kā lielisku un daudzveidīgu uztura produktu. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Šefpavārs Mārtiņš Sirmais savā "Facebook" lapā nācis publicējis uzrunu, kurā atbalsta PVN likmes samazināšanu ēdināšanas nozarē, kā arī uzdod septiņus svarīgus un reizē skarbus jautājumus, aicinot visus, kas gudrāki par viņu, uz tiem atbildēt.

Diskusija par PVN samazināšanu ēdināšanas nozarei ilgst vairākus gadus. Latvijā PVN likme ēdināšanai ir otra augstākā Eiropas Savienībā tūlīt aiz Dānijas. Ēdināšanas nozare vairākkārt aicinājusi Latviju sekot citu Eiropas valstu piemēram un samazināt ēdināšanas nozares PVN likmi uz 5%.

Mārtiņš Sirmais savu video uzrunu sāk ar pareizo jautājumu, kas nevienu Latvijā nevar atstāt vienaldzīgu: "Pirmais, kas mani interesē, ir sēņu vietas. Varbūt jūs zināt labākās sēņu vietas Latvijā."

Turpmākie jautājumi ir tikpat konkrēti: "Otrs jautājums – kāpēc mums ir augstākā PVN likme Eiropas Savienībā restorānu nozarei?

Trešais jautājums – cik tieši lēnāk ir jābrauc, lai tālāk tiktu? Es tā kā vairāk par valsti runāju.

Ceturtais jautājums: kad Latvija tiks nodota ekspluatācijā?

Piektais jautājums – kādēļ 85% Eiropas Savienības dalībvalstu ir samazināta PVN likme ēdināšanas nozarei un kāpēc mums nav?

Un vēl ir tāds jautājums – kāpēc mums naudas valstī ir vairāk kā jebkad?

Pēdējais jautājums: varbūt jūs varētu precizēt – kad un kur tieši pūcei ziedēs aste?"

Latvijas restorānu biedrība - Latvijā dibinātā pirmā restorānu īpašnieku apvienība - par primāro mērķi ēdināšanas nozarē uzstādījusi mērķi sasniegt samazināto PVN likmi 5% apmērā, veicinot Latvijas restorānu konkurētspēju Baltijas reģionā un mazinot ēnu ekonomikas īpatsvaru nozarē. Vai tiešām izdosies sasniegt šo mērķi tikai tad, kad pūcei aste ziedēs?

Komentāri (3)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu