Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Baudāma gan karsta, gan auksta: Dalgonas kafija atgriežas

Raksta foto
Foto: Anna Shalam/Shutterstock.com

2020. gadā pasauli pārņēma kafijas trakums - Dalgonas kafijas izskatā. Šķīstošā kafija, cukurs, ūdens un piens, bet rezultāts ne tāds, kā iedomājies pirmajā brīdī, lasot sastāvdaļas.

Dzēriena saknes meklējamas Korejā. Pēc sastāvdaļām varētu likties, ka tā ir ar ūdeni aplieta šķīstoša kafija, kas papildināta ar cukuru un pienu, bet nekā. 

Noslēpums ir tieši tās pagatavošanas veidā, iegūstot gaisīgas kafijas putas.

Īpaši tīkams ir fakts, ka šis kafijas dzēriens garšo vienlīdz labi gan auksts, gan karsts.

Pagatavošanas gaita 2 porcijām dzēriena:

Vidēja lieluma traukā ber 2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas, 2 ēdamkarotes cukura un tikpat daudz karsta ūdens. Visu kopā puto, līdz masa kļūst gaišāka un paliek gaisīga kā putas.

@thatdudecancook I was highly addicted to dalgona coffee in 2020 #dalgonacoffee ♬ original sound - Sonny Hurrell

Ja dzērienu vēlies siltu - sakarsē pienu līdz sev tīkamai temperatūrai, ja aukstu - lej krūzē vai glāzē, no kuras vēlies dzērienu baudīt. Atstāj vietu kafijas putām. Aukstajā versijā var pievienot arī ledu.

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu