Foto Izstāde "Ķirbji un citas lielas ogas 2022" Latvijas Nacionālajā dabas muzejā

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Izstāde "Ķirbji un citas lielas ogas 2022" Latvijas Nacionālajā dabas muzejā.
Izstāde "Ķirbji un citas lielas ogas 2022" Latvijas Nacionālajā dabas muzejā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Nacionālajā dabas muzejā no 26. līdz 30. oktobrim norisinās izstāde "Ķirbji un citas lielas ogas 2022", kas tapusi sadarbībā ar  Artūra Sildes Dārzkopības entuziastu klubu "Tomāts".

Ar šo izstādi tiks noslēgta dārzkopības izstāžu sezona. 

Ķirbis ir viena no rudens ražas veselīgākajām dārza veltēm - bagātīgs šķiedrvielu, vitamīnu, olbaltumvielu un dzelzs avots. Tas pārsteidz ar savu krāsu, formu, svaru un dažādajām garšas niansēm.

Izstādē būs skatāmas vairāk nekā 200 ķirbju šķirnes un dažādi ķirbjaugi - kabači, cukini, patisoni, inku gurķi, melotrijas un citi.

Šogad izstādē piedalīsies A. Sildes Dārzkopības entuziastu kluba "Tomāts" ilggadējie kolekcionāri: Elga Bražūne un Saiva Pekuse no dārzniecības "Neslinko", Valentīna Cuznetova, Sarma Žarčinska, Darja Jureviča, Ludmila Kodzasova un Niāra Trone. Izstāde būs papildināta ar Maijas Čerjakas paprikām.

Izstādes laikā speciālisti sniegs konsultācijas par ķirbju audzēšanu, to lietošanu kulinārijā, konditorejā un vīna darināšanā, kā arī konsultēs piemērotāko šķirņu izvēlē. Būs iespēja iegādāties ne tikai ķirbjus, bet arī plašā izvēlē sēklas, kas reģistrētas VAAD reģistrā.

Ieskaties izstādes pirmajā dienā:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu