Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Šodien sasaldē dilles - ziemā ietaupi

Foto: allme/Shutterstock.com

Cenas augs un to kritumu tik drīz nesagaidīsim. Produkti paliek dārgāki arī tad, kad to vietējā raža beidzas. Arī zaļumi ziemā kļūst izteikti dārgāki, tāpēc aicinām par krājumiem parūpēties laicīgi - saldējot. Šoreiz par dillēm. 

Pamatnosacījumi diļļu saldēšanai:

  • Dilles jānomazgā remdenā vai aukstā ūdenī, lai noskalotu zemi, citus netīrumus un kukaiņus.
  • Obligāti perfekti jānožāvē, lai neveidotos ledus kristāli.

Metodes:

  • Var saldēt dilles ar visiem kātiņiem - gluži kā no dārza noplūktas;
  • Iecienītākais veids - sasmalcinātas;
  • Var pildīt ledus trauciņos, pārlejot ar nelielu daudzumu ūdens vai olīveļļas.

Lai rezultāts pēc iespējas labāks, jācenšas nodrošināt vienmērīgu garšaugu sasalšanu un jāuzglabā slēgtos traukos.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu