:format(webp)/nginx/o/2022/09/07/14813598t1h5884.jpg)
Cenas augs un to kritumu tik drīz nesagaidīsim. Produkti paliek dārgāki arī tad, kad to vietējā raža beidzas. Arī zaļumi ziemā kļūst izteikti dārgāki, tāpēc aicinām par krājumiem parūpēties laicīgi - saldējot. Šoreiz par dillēm.
Pamatnosacījumi diļļu saldēšanai:
- Dilles jānomazgā remdenā vai aukstā ūdenī, lai noskalotu zemi, citus netīrumus un kukaiņus.
- Obligāti perfekti jānožāvē, lai neveidotos ledus kristāli.
Metodes:
- Var saldēt dilles ar visiem kātiņiem - gluži kā no dārza noplūktas;
- Iecienītākais veids - sasmalcinātas;
- Var pildīt ledus trauciņos, pārlejot ar nelielu daudzumu ūdens vai olīveļļas.
Lai rezultāts pēc iespējas labāks, jācenšas nodrošināt vienmērīgu garšaugu sasalšanu un jāuzglabā slēgtos traukos.