Kāds ir ceļš līdz Michelin zvaigznei (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Publicitātes foto

No 8. līdz 10. septembrim Baltijas nozīmīgākā pārtikas industrijas izstāde “Riga Food 2022” piedāvās aizraujošus un vērtīgus pasākumus gan nozares profesionāļiem, gan ikvienam gardēdim.

Kā iegūt MICHELIN zvaigzni?

8. augustā “Riga Food 2022” viesistabā viesosies “MICHELIN” zaļās zvaigznes ieguvēja – Tallinas restorāna “Fotografiska” – šefpavārs Pēteris Pihels, kurš atklās, ko nozīmē zaļā zvaigzne un kas restorāniem ir jādara, lai to saņemtu. Uzstāsies arī pirmās “MICHELIN” zvaigznes Igaunijā saņēmējs – restorāna “180° by Matthias Diether” šefpavārs Matiass Dīters. Gardēžu diskusijām “Riga Food” omulīgajā viesistabā pievienosies arī Islandes restorāna “Eiriksson Brasserie” šefpavārs Fidgeirs Ēriksons, viena no pasaules labākajām konditorēm Fransiane Tartari un lietuviešu restorāna “Ertlio namas” šefpavārs Toms Rimīdis. 

Grila skola

Visās trīs izstādes dienās notiks grilēšanas dueļi, grilēšanas sacensības “Šašlika karalis un karaliene”, grilēšanas konkurss “Ērmanīts”, grilēšanas paraugdemonstrējumi un degustācijas. Līdzās būs arī grilēšanas iekārtu ekspozīcija, kur varēs apskatīt un iegādāties daudzveidīgu grilēšanas aprīkojumu – sākot no visu veidu griliem, grila stangām līdz pat gudrajām oglēm. Konsultējies ar profesionāļiem un iegādājies sev piemērotāko!

Foto: Publicitātes foto

Zero waste izaicinājums

Paralēli labākā Latvijas pavāra un Latvijas pavārzeļļa noskaidrošanai konkursos “Latvijas gada pavārs 2022” un “Latvijas gada pavārzellis 2022”, 10. septembrī notiks “Zero Waste Challenge”. Izaicinājumā sacentīsies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas profesionālo skolu komandas, kur galvenais uzdevums būs aizdomāties par ēdiena izniekošanas problemātiku un atkritumu samazināšanu pārtikas nozarē. Viens no konkursa uzdevumiem būs pēc gatavošanas atstāt pēc iespējas mazāk atkritumu.

Semināri un diskusijas profesionāļiem

9. septembrī plkst. 11.00 uzņēmēji un pārtikas nozares profesionāļi aicināti uz semināru “Inovatīvi un ilgtspējīgi risinājumi pārtikā un iepakojumā”, kurā stāstīs par atbalsta instrumentiem pārtikas uzņēmējiem, par auzu proteīna uzturvērtību un vērtīgo olbaltumvielu avotu – pākšaugiem. Semināra noslēgumā diskusija par mūsdienu izaicinājumiem iepakojuma nozarē. Reģistrējies semināram šeit.

Vienlaikus konferenču zālē Nr. 3 norisināsies starptautiska kontaktbirža biznesa kontaktu dibināšanai. Šobrīd dalību kontaktbiržā ir pieteikuši 96 uzņēmēji no 21 valsts. Iepazīties ar reģistrēto dalībnieku interešu profiliem un piereģistrēt savu uzņēmumu var šeit.

Raksts tapis sadarbībā ar RIGA FOOD.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu