Rieksti, čurčhela, čača, tēja – ceļojums caur Gruzijas garšām
Ja nonāc ciemos kārtīga gruzīna mājās, tad tas ir aizraujoši un uz ilgu laiku! Gruzijas virtuve ir viena no pasaulē izslavētākajām, un tās īpatnības ar lepnumu glabātas gadu simtiem. Izstādes “Riga Food” apmeklētāji Gruzijas kopstendā varēs nogaršot lazdu riekstus, pekanriekstus un dažādas valriekstu šķirnes, ko piedāvās vieni no lielākajiem Gruzijas riekstu ražotājiem “Anigozi” un “GPR Hazelnut”. Neizpaliks arī saldumi – čurčhela, kas gatavoti no valriekstiem un biezas vīnogu sulas. Slavenie Gruzijas vīni un čačas liekus komentārus neprasa – nāc un nobaudi!
Ungārijas garšu buķetē vafeles, vīni, alus un dažādas eļļas
Ungārijas virtuve daudziem saistās ar gulašzupu, ugunīgiem paprikas ēdieniem un kvalitatīvu vīnu. Tā ir valsts ar senām lauksaimniecības tradīcijām – šeit audzē eļļas augus, nodarbojas ar graudkopību un vīnkopību. Līdzās jau tik ierastajai rapšu un saulespuķu eļļai varēs iepazīt mežrozīšu sēklu, dadžu, melno ķimeņu un kaņepju sēklu eļļas. Ungāri ir visai kāri uz saldumiem, tāpēc desertu un konditorejas izvēle ir plaša. Viens no vadošajiem vafeļu ražotājiem Ungārijā – “URBAN Confectionery” – cienās ne tikai ar vafelēm, bet arī cepumiem un piparkūkām. Savukārt “Pékmester Biscuits” prezentēs halāla produktus un bezglutēna pārtiku, tostarp, vegāniskos cepumus. Jau pirms simts gadiem Ungārija bija izslavēta kā vīna ražotājvalsts. Par vīna kvalitāti varēs pārliecināties arī “Riga Food 2022” apmeklētāji, baudot “Teleki” fantastiskos sausos sarkanos, baltos un rozā vīnus no slavenā Vilāņas vīna reģiona.