No boršča un gruzīnu vīna līdz itāļu šķiņķim un ungāru vafelēm

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Publicitātes foto

Gruzīnu čurčhela un čača, ungāru vīni, vafeles un eļļas, ukraiņu borščs un vareņiki, uzbeku augļi un dārzeņi, itāļu šķiņķis un balzamiko… – tie ir tikai daži nacionālo virtuvju labumi, ko no 8. līdz 10. septembrim varēs nobaudīt Baltijas lielākajā pārtikas izstādē “Riga Food 2022”.

Rieksti, čurčhela, čača, tēja – ceļojums caur Gruzijas garšām

Ja nonāc ciemos kārtīga gruzīna mājās, tad tas ir aizraujoši un uz ilgu laiku! Gruzijas virtuve ir viena no pasaulē izslavētākajām, un tās īpatnības ar lepnumu glabātas gadu simtiem. Izstādes “Riga Food” apmeklētāji Gruzijas kopstendā varēs nogaršot lazdu riekstus, pekanriekstus un dažādas valriekstu šķirnes, ko piedāvās vieni no lielākajiem Gruzijas riekstu ražotājiem “Anigozi” un “GPR Hazelnut”. Neizpaliks arī saldumi – čurčhela, kas gatavoti no valriekstiem un biezas vīnogu sulas. Slavenie Gruzijas vīni un čačas liekus komentārus neprasa – nāc un nobaudi!

Foto: Publicitātes foto

Ungārijas garšu buķetē vafeles, vīni, alus un dažādas eļļas

Ungārijas virtuve daudziem saistās ar gulašzupu, ugunīgiem paprikas ēdieniem un kvalitatīvu vīnu. Tā ir valsts ar senām lauksaimniecības tradīcijām – šeit audzē eļļas augus, nodarbojas ar graudkopību un vīnkopību. Līdzās jau tik ierastajai rapšu un saulespuķu eļļai varēs iepazīt mežrozīšu sēklu, dadžu, melno ķimeņu un kaņepju sēklu eļļas. Ungāri ir visai kāri uz saldumiem, tāpēc desertu un konditorejas izvēle ir plaša. Viens no vadošajiem vafeļu ražotājiem Ungārijā – “URBAN Confectionery” – cienās ne tikai ar vafelēm, bet arī cepumiem un piparkūkām. Savukārt “Pékmester Biscuits” prezentēs halāla produktus un bezglutēna pārtiku, tostarp, vegāniskos cepumus. Jau pirms simts gadiem Ungārija bija izslavēta kā vīna ražotājvalsts. Par vīna kvalitāti varēs pārliecināties arī “Riga Food 2022” apmeklētāji, baudot “Teleki” fantastiskos sausos sarkanos, baltos un rozā vīnus no slavenā Vilāņas vīna reģiona.

Foto: Publicitātes foto

Ukrainas virtuves maratonā – borščs un vareņiki

Ja katras tautas virtuves startētu olimpiskajās spēlēs, tad ukraiņi būtu spēcīga komanda zupu disciplīnā – ar boršču priekšgalā. Arī izstādes “Riga Food 2022” apmeklētāji varēs nogaršot gardo un tumīgo ukraiņu boršču, ko gatavos Rīgā atvērtā kafejnīca “Borščs – vakariņas pie ukrainietēm”. Vēl viens Ukrainas nacionālās virtuves stūrakmens ir dažāda pildījuma vareņiki. Savukārt Ņižinas konservu rūpnīca izstādes apmeklētājus iepazīstinās ar divu populāru konservētu augļu un marinētu dārzeņu zīmolu – “Nizhin” un “Greenville” – produkciju. Našķēties ar gaisīgiem zefīriem, maršmeloviem, cepumiem un braunijiem aicinās vadošais saldumu ražotājs Ukrainā – “TM Boguslavna”. Arī vīndari, kuri apmeklētājus cienās ar dažādiem vīniem, grib iezīmēt Ukrainas koordinātas pasaules vīna kartē un ražo augstākās kvalitātes vīnus, kas ir saņēmuši vairākus nozīmīgus apbalvojumus.

Raksts tapis sadarbībā ar RIGA FOOD

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu