FOTO: Depositphotos/Shutterstock/TVNET kolāža

Pesto ir reibinoši aromātiska zaļumu mērce, ko itāļi tradicionāli gatavo no bazilika, ķiplokiem, cietā siera un pīniju riekstiem, sabežot visu miezerī kopā ar šļuku olīveļļas. Bet, kā jau visas klasiskas receptes, arī šī laika gaitā ir piedzīvojusi neskaitāmas variācijas — mūsdienās pesto tiek gatavots arī no pētersīļiem, ķiploku ziedkātiem, lakšiem un pat vītinātiem tomātiem, turklāt arī ar dažādiem riekstiem, visas sastāvdaļas pāris minūtēs samaļot blenderī. Un kāpēc gan ne, ja vien rezultāts ir garšīgs!  Svaigi gatavoto mēci var uzglabāt ledusskapī vismaz divus mēnešus, bet, ja vēlies vasaras garšu izbaudīt arī ziemā un pavasarī, liec burciņas saldētavā un atlaidini pēc nepieciešamības. Lūk, 10 pesto variācijas ledusskapja krājumiem!