Izvēlies pareizi: kādos traukos un ar kādiem piederumiem vārīt zemeņu ievārījumu?

Receptes.lv
Facebook Draugiem Whatsapp Pinterest
Comments
Foto: Darkdiamond67/Shutterstock.com

Jā, tas laiks nu ir atkal klāt, kad mazgājam burkas un iekšā pildām visādus sezonas labumus. Pirmie burkās allaž dodas rabarberi un zemenes. Izrādās, ka ir būtiski, kādā katlā ievārījumu vārīt un ar kādu karoti apmaisīt.

Zemeņu ievārījumu var gatavot tikai emaljētos traukos. Alumīnija katlā ogas tūdaļ oksidējas, un nerūsējoša tērauda katlā tās iegūst specifisku, pat nepatīkamu piegaršu.

Ievārījumu vislabāk ir maisīt ar koka karoti, ar to arī noņemt putas. Ārkārtējos gadījumos var izmantot silikona vai plastmasas karoti, kas paredzēta gatavošanai traukos ar teflona pārklājumu.

Tiesa gan, vecmāmiņas pūra lādes padomi paredz, ka šādi vislabāk vārīt visus ievārījumus - kādai koka karotei noteikti der būt katrā virtuvē.

Facebook Draugiem Whatsapp Pinterest
Comments

Tēmas

Receptes.lv iesaka
Lasītākais šonedēļ
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu