/nginx/o/2022/06/29/14660110t1h6af5.jpg)
Jā, tas laiks nu ir atkal klāt, kad mazgājam burkas un iekšā pildām visādus sezonas labumus. Pirmie burkās allaž dodas rabarberi un zemenes. Izrādās, ka ir būtiski, kādā katlā ievārījumu vārīt un ar kādu karoti apmaisīt.
Jā, tas laiks nu ir atkal klāt, kad mazgājam burkas un iekšā pildām visādus sezonas labumus. Pirmie burkās allaž dodas rabarberi un zemenes. Izrādās, ka ir būtiski, kādā katlā ievārījumu vārīt un ar kādu karoti apmaisīt.
Zemeņu ievārījumu var gatavot tikai emaljētos traukos. Alumīnija katlā ogas tūdaļ oksidējas, un nerūsējoša tērauda katlā tās iegūst specifisku, pat nepatīkamu piegaršu.
Ievārījumu vislabāk ir maisīt ar koka karoti, ar to arī noņemt putas. Ārkārtējos gadījumos var izmantot silikona vai plastmasas karoti, kas paredzēta gatavošanai traukos ar teflona pārklājumu.
Tiesa gan, vecmāmiņas pūra lādes padomi paredz, ka šādi vislabāk vārīt visus ievārījumus - kādai koka karotei noteikti der būt katrā virtuvē.