Sekojot pieaugošajam pieprasījumam, veikalu plauktos ir daudz dažādu pienu veidu un tā alternatīvu, tādēļ skaidrosim, kā katrs no tiem ietekmē veselību, lai jūs varētu izvēlēties sev piemērotāku risinājumu kafijas pauzēm.
Šodien teju katrā kafejnīcā, pasūtot dzērienu, barista jums jautās, ar kādu pienu to pagatavot: parasto vai alternatīvo augu izcelsmes dzērienu. Turklāt otrajam var būt vairāki varianti: kokosriekstu, mandeļu, auzu – katrai gaumei. Kafija ar augu dzērienu sader kā cimds ar roku – pareizi piemeklēts augu dzēriens padara maigāku kafijas spēcīgo garšu, mazina skābuma līmeni un palīdz samazināt kofeīna koncentrāciju.
Lasi tālāk un uzzini, kāds ir augu izcelsmes dzērienu sastāvs, priekšrocības, un kādēļ arvien vairāk cilvēku atsakās no parastā piena par labu augu dzērienam.
Augu dzērienu daudzveidība
Galvenā atšķirība starp parasto pienu un augu dzērienu slēpjas tieši produkta sastāvā. Lielākā daļa mums zināmo pienu, kas atrodami veikalu plauktos, ir dzīvnieku izcelsmes. Visbiežāk pienu iegūst no govīm, bet daudzās valstīs populāra izvēle ir arī kazu un pat kamieļmāšu piens.
Atšķirībā no parastā piena alternatīvais augu dzēriens, kā jau nosaukums saka priekšā, ir izgatavots tikai no augu izcelsmes sastāvdaļām. Atkarībā no tā, kurš komponents tiek ņemts par pamatu, iespējams iegūt dažādu veidu dzērienus.