Letāls iznākums iespējams tikai tādā gadījumā, ja izdosies izdzert 100 kafijas tases 4 stundu laikā.
4. Kafiju var pagatavot arī aukstā ūdenī
Izrādās, kafiju, ko esam iecienījuši kā karsto dzērienu, var pagatavot arī, izmantojot tā saucamo “cold brew” metodi. Šajā gadījumā karstu ūdeni aizstāj ar kafijas ilgāku noturēšanu aukstā ūdenī: maltu kafiju pārlej ar aukstu ūdeni un ļauj tai ievilkties 12-16 stundas vai vēl ilgāk.
5. Kafijas aromāts palīdz pamosties
Tiek uzskatīts, ka kafijas aromāts no rīta aktivizē smadzenes un asinsriti, kā arī samazina stresu. Izdzerot kafiju, kofeīns ļoti ātri sasniedz asinis, iespējams, pat nieka 10 minūšu laikā. Tajā esošais kofeīns stimulē prāta darbību un vielmaiņu. Savukārt kafijā esošie antioksidanti palīdz "pamosties" un labāk darboties smadzenēm un ķermenim.
6. Šim dzērienam Bahs ir veltījis īpašu kantāti
Johans Sebastians Bahs savulaik ir sarakstījis “Kafijas kantāti” par sievieti, kura bija nonākusi kafijas burvības varā. Šajā skaņdarbā nobažījies tēvs cenšas atrunāt jauno dāmu no šī ieraduma, bet uz viņa aizrādījumiem meitenes atbilde ir nemainīga: “Kafija – mana viena vienīgā svētība, saldāka par tūkstošiem skūpstu un labāka nekā dzirkstošie vīni.”
7. Vārds “kafija” patiesībā nozīmē “vīns”
kafijas sākotnējais nosaukums "qahwah" ir cēlies no senās Jemenas valodas, kur šādā vārdā tika dēvēts vīns.
Savukārt Turcijā kafija dzēriens tika dēvēta par "kahveh", līdz brīdim, kad ģermāņi nosauca to par "koffie”, un tikai vēlāk angļu valodā šo dzērienu sāka dēvēt par "coffee" jeb kafiju.