Garša paliks nemainīga, bet pasniegšanas veidi liks ciemiņiem tavu veikumu apjūsmot, un, iespējams, būs pat nedaudz žēl apēst. Ja pacietības pietiek, iedvesmojies un pirms svētkiem ķeries pie darba!
Viens no variantiem - pasniegt salātus kā suši
Klasiskajā salātu versijā visas sastāvdaļas tiek sarīvētas, bet, lai izveidotos glīta, visu kopā noturoša ārējā kārtiņa, izvēloties gatavot šo veidu, bietes nevis rīvē, bet plāni, plāni sagriež. Ir svarīgi, lai sastāvdaļas nav pārāk mitras un viss tiek pietiekami cieši satīts, lai var kārtīgi sastingt. Noderēs arī ass nazis, lai griežot, nesaplacinātos un neizjuktu.
Cits veids ir salātus pasniegt kā uzkodas. Kā tas ir? Gatavojot elegantas bumbiņas. Te nu arī radošums ļauj izpausties - vienā krāsā vai vairākās. Arī šo versiju gatavojot ir būtiski, lai sastāvdaļas nav pārāk mitras un bumbiņa neizšķīst.
Pacietīgākie var veidot bumbiņas vēl akurātākas un divās krāsās, bet jārēķinās, ka process prasīs zināmas iemaņas:
Nu jau nedaudz par klasiku kļuvis veids - rulete. Izskatās kā saldais, bet nav: