Kāpēc dažādu ražotāju Krievijas sieri tik ļoti atšķiras? (10)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Alesia.B/Shutterstock.com

Raidījuma "Bez tabu" skatītāja pamatīgi vīlusies, kad no veikala atnesusi siermaizītēm mājās iecienīto Krievijas sieru, bet, nogriežot šķēli, secinājusi, ka tas it nemaz neatbilst gaidītajam, tik ļoti pazīstamajam piena produktam.

Kā skaidro Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāve Tatjana Marčenkova, līdzīgi kā veikalos varam atrast dažādas doktordesas, tāpat ir ar Krievijas sieru: "Nosaukums nav aizsargāts, protams, ļoti labi, ja ražotājs produktus izgatavo, pieturoties pie vecajiem standartiem, kas bija šiem produktiem padomju laikā. Tomēr, ņemot vērā, ka daudzas izejvielas ir kļuvušas dārgākas, notiek receptūras izmaiņas. Mēs to kā valsts iestāde nekādi nevaram ietekmēt."

Signe Meirāne iesaka pirms pirkšanas rūpīgi izpētīt etiķeti un novērtēt pašu produktu: "Pirmais, uz ko es skatos, ir tie caurumiņi. Nākamais ir aromāts, bet to mēs varam pasmaržot tikai mājās. Klasisks Krievijas siers ir ļoti maigi dzeltens." Kulināre arī norāda, ka siera krāsa var atšķirties atkarībā no laika, kad slaukts piens.

Vairāk skaties video:

Komentāri (10)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu