“Mājas kafejnīcu dienas” – kur ceļot un baudīt gardus meistarstiķus Valmieras novadā

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Raksta turpinājums
Foto: Publicitātes foto

Sviestā ceptu Burtnieka zandartu, pokāldesertus, uz ugunskura vārītu zupu meksikāņu labākajās tradīcijās, pašceptas maizītes un mammas pīrāgus, auksto zupu Rozes gaumē, vegānisko plovu, mājas Cielaviņu, mazās Pavlovas kūciņas, burgerus, uz dzīvas uguns gatavotus jēra ēdienus un vārītu soļanku, zivju zupu un gulašzupu, atvēsinošus dzērienus un vēl daudzus citus gardumus varēs baudīt “Mājas kafejnīcu dienās” Valmieras novadā, kas norisināsies šajās brīvdienās, no 7. līdz 8. augustam.

“Mājas kafejnīcu dienas” Latvijā norit jau trešo gadu un ir gaidīts notikums visiem, kuri mīl ceļošanu apvienot ar gardiem mirkļiem. Tā ir reize, kad novadi, pagasti, pilsētas un ciemi aicina apmeklētājus izbaudīt vietējo kulināro piedāvājumu, iepazīstot arī to tradīcijas un kultūru. Šajās dienās savas durvis ikvienam apmeklētājam ver gan esoši ēdināšanas uzņēmumi, gan saimniecības un vietējie iedzīvotāji, kas ikdienā nenodarbojas ar ēdināšanu vai viesu uzņemšanu, bet šajā dienā pārvēršas par kafejnīcām – atver savas mājas un sētas, lai cienātu viesus ar sava novada vai ģimenes īpašajiem ēdieniem, kā arī piedāvātu dažādu kultūras programmu.

Šogad “Mājas kafejnīcu dienas” notiek visā Latvijā 32 apvidos no jūlija līdz pat oktobra sākumam.

Vairāk par šī gada “Mājas kafejnīcu dienām” var uzzināt šeit, bet turpinājumā ieskats, kur gardēži var paviesoties Valmieras novadā.

Šajā nedēļas nogalē pie sevis aicina 22 mājas kafejnīcas, no kurām lielākā daļa atradīsies Valmierā, bet viesus gaidīs arī Mazsalacas pusē, Rencēnos, pie Burtnieka ezera, Rubenē, Strenču pusē un Zilākalnā. Arī Valmieras novada saimnieki katrs cels galdā savu gardo meistarstiķi un būs parūpējušies par piedzīvojumiem bagātu programmu. Būs muzikālie pārsteigumi, radošās darbnīcas, dārza spēles, amatieru teātra skeči, kino vakari, iespēja izmēģināt roku ābolu sulas spiešanas darbnīcā un filcēšanā, nospēlēt kādu skaņdarbu pie brīvdabas klavierēm vai doties ekspedīcijā pa mākslinieka Rozes bērnības takām. Kur vēl citur, ja ne “Mājas kafejnīcu dienās”, varēs izbraukt ar saimnieka atjaunoto Volgu, radiovadāmiem bagijiem, trases automobiļiem vai laivu. “Mājas kafejnīcu dienās” ar viesiem tiksies pat aitiņas, ļaujot pataustīt, cik bieza un mīksta ir to vilna, vai pat iedrošinot samīļot. Vairākas mājas kafejnīcas piedāvās iegādāties pašu un apkaimes kaimiņu darinātos suvenīrus un apskatīt savas saimniecības, piemēram, vīna darītava, Kristapa Brašļa keramikas darbnīca u.c. Kādas mājas kafejnīcas foto stūrītis būs pavisam īpašs, jo tajā fotogrāfijas varēs uzņemt ar 100 gadus vecu filmas aparātu.

Kopējais “Mājas kafejnīcu dienu” Valmierā piedāvājums pieejams raksta turpinājumā, savukārt buklets pieejams Valmieras Tūrisma informācijas centrā (Rīgas ielā 10) vai šeit.

Atceries, ka nepieciešams ievērot kafejnīcu darba laiku un pieteikt savu apmeklējumu iepriekš:

Valmierā

Burtnieka ezera apkārtnē

Rubenē un Kocēnos

Zilākalna apkārtnē

Ceļotāju ievērībai:

  • plānojot maršrutu, obligāti piesakiet savu apmeklējumu! Kontaktinformāciju atradīsiet www.majaskafejnicas.lv, atverot konkrēto piedāvājumu;
  • pievērsiet uzmanību dalībnieku piedāvājuma datumam un laikam, kas norādīts katra dalībnieka piedāvājumā;
  • ievērojiet visus valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus un esiet atbildīgi pret sevi, saimniekiem un citiem apmeklētājiem! Aktuālajai informācijai par epidemioloģisko situāciju var sekot līdzi www.spkc.gov.lv un covid19.gov.lv;
  • daļā no "mājas kafejnīcām" norēķini būs iespējami tikai skaidrā naudā.
Raksta turpinājums
KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu