Gandrīz katrās mājās šajā svētku mēnesī top šie salāti. Bet nav noslēpums, ka ne tikai katrai saimniecei ir savi knifiņi šo salātu gatavošanā. Arī pavāri siļķi kažokā gatavo dažādi. Interesantu versiju piedāvā pazīstamais Krievijas šefpavārs Konstantīns Ivļevs.
Citādāka siļķe kažokā: recepti atklāj kaimiņvalsts šefpavārs
Krievijas televīzijas raidījumu "Elles virtuve" un "Uz nažiem" vadītājs Konstantīns Ivļevs savā YouTube raidījumā "Ivlev Chef" atklāja savu recepti tradicionālajiem salātiem "Siļķe kažokā". Pavārs pievieno divas sastāvdaļas, kuras ierasti šajos salātos neredzam: krabju nūjiņas un līdaku ikrus. Tomēr recepte no visierastākajām atšķiras ne tikai ar šīm sastāvdaļām.
Sastāvdaļu daudzums vienā porcijā: 100 grami kartupeļu, pikanti sālītas siļķes un vārītas bietes, 40 grami burkānu, 1 ola, 40 grami līdakas ikru, 60 grami krabju nūjiņu, majonēze.
Pavārs atklāj, ka ikri piešķir salātiem īpašu "odziņu". Sīpolus gan viņš neizmanto un kartupeļus cep cepeškrāsnī, bet uzskata, ka bumbuļus var arī vārīt. Kā pirmo kārtu viņš liek kartupeļus un tikai tad siļķi. Pēc šefpavāra domām, zivju eļļa uzlabo šā dārzeņa garšu. Viņš mīca kartupeļus ar dakšiņu, nevis rīvē vai griež. Vēl kāda nianse - salātus kārto kūkas formā ar noņemamām malām.
Pēc kartupeļu kārtas Ivļevs liek siļķu slāni, sagrieztu nelielos kubiņos, virsū uzliek nelielu, vienmērīgu kārtiņu līdaku ikru. Ikrus nosedz ar sarīvētiem, vārītiem burkāniem - kārta gana bagātīga. Noziež šo kārtu ar majonēzi. Pēc tam seko krabju nūjiņas, bet tad vārītas olas baltums, kas ir smalki sarīvēts. Atkal līdakas ikri un rupji sarīvēta vārītu vai ceptu biešu kārta. Tikai šeit Ivļevs atkal apsmērē ar majonēzi un veido pēdējo kārtu - no smalki rīvētiem olu dzeltenumiem.
Par majonēzi: pavārs skaidro, ka nav nepieciešams to likt katrā kārtā un salātus padarīt nevajadzīgi treknus un smagnējus.
Pavārs uzskata, ka šis dzeltenais tonis salātus padara vizuāli svinīgākus.
Skaties citas receptes šeit: